Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας ο Αρχιεπίσκοπος

ImageΣτην Καλαμάτα βρίσκεται από σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, ο οποίος είναι προσκεκλημένος από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

 

Ο Μακαριώτατος είναι προσκεκλημένος με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλεως, από τους Τούρκους στις 23 Μαρτίου το 1821.

 

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος Β΄, θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Η ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ σε επίτιμο δημότη, θα γίνει σε ειδική συνεδρίαση σήμερα στις 18:30 στο Δημαρχείο.

 

Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νίκας θα παραδώσει στον Αρχιεπίσκοπο προς τιμήν του, και το κλειδί της πόλεως της Καλαμάτας.

 

Σε λίγο θα γίνει επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου στην Πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού, που είναι αφιερωμένος στην Υπαπαντή του Χριστού.

 

Τέλος να αναφερθεί πως ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας έχει προσκαλέσει επίσης και τους Μητροπολίτες, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, Περιστερίου κ. Χρυσόστομο, Σερρών κ. Θεολόγο, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο και τους Κορίνθου κ. Διονύσιο και Σύρου κ. Δωρόθεο.
Εμφανίσεις: 71295
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!