Ηθική βοήθεια ζήτησε ο Κακλαμάνης απο τον Ιερώνυμο

ImageΤον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε: Ο Μακαριώτατος είναι πρώτα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και μετά πάσης Ελλάδος.

 

Άρα ο Δήμαρχος της πόλης, ο εκάστοτε Δήμαρχος, έχει ηθική υποχρέωση να επισκέπτεται τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο και να συνεργάζεται μαζί του , ιδιαιτέρως όταν είναι άνθρωπος της προσωπικότητας του νέου Προκαθημένου της Εκκλησίας. Η σημερινή επίσκεψη ήταν κατ’ αρχήν εθιμοτυπική.

 

Ζητήσαμε όμως την ηθική βοήθεια του για το μεγαλόπνοο σχέδιο που έχουμε, δηλαδή να δημιουργήσουμε Κέντρο Απεξάρτησης για εφήβους και ενήλικες σε χώρο που περιήλθε πια στο Δήμο της Αθήνας πίσω από το νοσοκομείο Σωτηρία.

 

Το σχέδιο αυτό, σχέδιο ζωής θα έλεγα, για όλο το δημοτικό συμβούλιο, προχωράει καλά, και υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

 

Ελπίζουμε στο τέλος αυτής της δημαρχιακής πρώτης θητείας να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

 

Θα εξυπηρετήσει γύρω στα 1100 παιδιά και ενήλικες σε «στεγνό» πρόγραμμα ,το τονίζω, καμία σχέση με ΟΚΑΝΑ, και η βοήθεια της Εκκλησίας ,τώρα με την ηθική της συμπαράσταση αλλά και αύριο μέσω των εθελοντών που διαθέτει, παρότι θα υπάρχει μόνιμο προσωπικό στο Κέντρο, θα είναι πολύ σημαντική.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος υποσχέθηκε και τα δύο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο, που δε χρειάστηκε παραπάνω από πέντε λεπτά για να μου πει πως η Εκκλησία είναι δίπλα στην προσπάθεια αυτή.

 

Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος τόνισε: Κι εγώ θέλω να εκφράσω τη χαρά μου γιατί συνάντησα σήμερα το Δήμαρχό μας και όπως ακούσατε ήταν μεν εθιμοτυπική η επίσκεψη ,αλλά έγινε πολύ ουσιαστική γιατί μπήκαμε σε θέματα καίρια.

 

Και έχουμε ένα κοινό σημείο με τον κ. Δήμαρχο , δηλαδή αυτοί που είναι δημότες των Αθηνών είναι και συγχρόνως και μέλη της Εκκλησίας των Αθηνών.

 

Επομένως, είναι οι ίδιοι άνθρωποι για τους οποίους πρέπει να δείξουμε το ενδιαφέρον και την αγάπη μας.

 

Εστιάσαμε το θέμα όπως είπε και ο κ. Δήμαρχος αυτή τη φορά στο πρόβλημα της απεξάρτησης, βρήκαμε κοινά σημεία, έμεινα πολύ ευχαριστημένος και συγκινημένος θα έλεγα και ανοίγει ένας δρόμος συνεργασίας που πιστεύω θα φέρει καρπούς που θα είναι ωφέλιμοι για όλους μας αλλά κυρίως για την ελληνική οικογένεια.

Εμφανίσεις: 66599
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!