Συνάντηση Ιερωνύμου με Αντιπροσωπεία της Δ.Σ.Ο.

ImageΕθιμοτυπική επίσκεψη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησε Αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.),

αποτελούμενη από τον επικεφαλής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη (Δωδεκανήσου, Ν.Δ.) και τους βουλευτές κ.κ. Σίμο Κεδίκογλου (Εύβοιας, Ν.Δ.) Αδάμ Ρεγκούζα (Β΄ Θεσσαλονίκης, Ν.Δ.) και Θεοχάρη Τσιόκα (Β΄ Θεσσαλονίκης, ΠΑΣΟΚ).

 

Οι βουλευτές, αφού συνεχάρησαν τον Μακαριώτατο για την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών, τον ενημέρωσαν για τους στόχους και τις δραστηριότητες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας με αφορμή τη σύγκληση της Διεθνούς Γραμματείας της οργάνωσης, την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε τους βουλευτές, τους ευχαρίστησε για το έργο τους και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος στις προσπάθειες που καταβάλουν για την ενίσχυση και αναζωογόνηση του διαλόγου στους κόλπους της Ορθοδοξίας.

 

Μετά τη συνάντηση έγιναν οι εξής δηλώσεις:

 

Αριστοτέλης Παυλίδης: Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να επισκεφθούμε τον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, να του υποβάλουμε τα σέβη μας, να του ευχηθούμε κουράγιο στο εξαιρετικά σημαντικό έργο που έχει αναλάβει και να τον πληροφορήσουμε για τους σκοπούς της οργανώσεώς μας, της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, και την ανάγκη που αισθανόμαστε της καλής συνεργασίας με την Εκκλησία της Ελλάδος. Συμφωνήσαμε ότι αυτή η επαφή και η συνεργασία, όπως συμβαίνει και με άλλες Εκκλησίες ανά τον κόσμο, θα συνεχιστεί.

 

Σίμος Κεδίκογλου: Τέθηκε και το ζήτημα του προσκυνηματικού τουρισμού, το οποίο στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Εύβοια, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, υποβοηθείται και από την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των ορθοδόξων κρατών. Ο Αρχιεπίσκοπος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και πιστεύω ότι μια συνεργασία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας στο συγκεκριμένο θέμα θα είναι πολύ αποδοτική.

 

Αδάμ Ρεγκούζας: Εμείς δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να εφαρμόζουμε στην πράξη τις βασικές αρχές της Ορθοδοξίας και να προσπαθούμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση φιλικών και ειλικρινών σχέσεων μεταξύ των λαών. Αυτή είναι η αποστολή μας και παρά το γεγονός ότι συμμετέχουν σ’ αυτή την Επιτροπή βουλευτές από όλα τα κόμματα, συνήθως αποφασίζουμε ομόφωνα. Και έτσι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε ακριβώς αυτή την αποστολή που μας έχει αναθέσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θεοχάρης Τσιόκας: Είναι ένας κορυφαίος διορθόδοξος θεσμός και με αυτή την έννοια η συνεργασία της Επιτροπής Ορθοδοξίας της Βουλής των Ελλήνων με τον Αρχιεπίσκοπο και με το Πατριαρχείο είναι εκ των ων ουκ άνευ. Νομίζω ότι η πνευματική αλληλοτροφοδότηση μεταξύ Ορθοδόξων, σε μια περίοδο που υπάρχει κρίση των θεσμών, κρίση αξιοπιστίας, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά σε αυτά τα ζητήματα. Νομίζω ότι αυτά τα θέματα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και με τη βοήθεια σας μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.
Εμφανίσεις: 43329
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!