Περιορίζει τα "τυχερά" ο Αρχιεπίσκοπος

ImageΣε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, με τους κληρικούς των Ιερών Ναών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην Μητρόπολη σήμερα το πρωί.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε έδωσε στους ιερείς των ενοριών, κατευθυντήριες οδηγίες για τον τρόπο ορθής διακονίας.

 

Επίσης ο κ. Ιερώνυμος τους μίλησε για το πνευματικό και το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, μίλησε για τον Έρανο της Αγάπης, αλλά και για άλλες δραστηριότητες που έχουν οι ενορίες.

 

Στην συνέχεια έκανε λόγο για τα λεγόμενα «τυχερά» που εισπράττουν οι κληρικοί από τα μυστήρια της Εκκλησίας, και ζήτησε να περιοριστούν, αλλά και οι πιστοί να δίδουν προαιρετικά χρήματα σε κληρικούς.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δήλωσε εξερχόμενος από την Μητρόπολη Αθηνών: «Οι έγγαμοι κληρικοί έχουν και αυτοί τις υποχρεώσεις τους και πρέπει να ζήσουν τις οικογένειές τους. Ότι οι άνθρωποι δίνουν φιλότιμα, προαιρετικά, θα το κάνουν δεκτό. Ότι όμως είναι εκτροπή από αυτό το πράγμα, είτε εκμετάλλευση είτε πίεση, θα απαγορεύεται αυστηρά. Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν έχουμε υποχρεώσεις πολλές. Ότι είναι δικά μας ανήκουν στον λαό"

Τέλος ερωτηθείς ο Μακαριώτατος για την αυριανή συνάντηση που θα έχει στην Αρχιεπισκοπή, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη με αφορμή το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης τόνισε: "Θα ενημερωθώ θα τα κουβεντιάσουμε στη Σύνοδο και θα τα αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει, με σύνεση και ψυχραιμία"  
Εμφανίσεις: 88132
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!