Συνάντηση για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης

ImageΜε τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη 13 Μαρτίου, και ώρα 12 το μεσημέρι στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος όπως όλα δείχνουν, θα συζητήσει με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη, για το σχέδιο νόμου που προχωρεί το Υπουργείο περί της Ελεύθερης Συμβίωσης.

 

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και πολλοί Ιεράρχες θεωρούν ότι το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, είναι αντίθετο με την διδασκαλία του Χριστιανισμού.

 

Παρ΄όλα αυτά ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης από την πλευρά του, θα προσπαθήσει να πείσει τον Αρχιεπίσκοπο, πως το νομοσχέδιο της Ελεύθερης Συμβίωσης, δεν είναι αντίθετο με την ιερότητα του γάμου.

 

Όμως πολύ Ιεράρχες της Εκκλησίας έχουν πάρει θέση για το νομοσχέδιο της Ελεύθερης Συμβίωσης, όπως ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, ο οποίος είχε δηλώσει: «Το άκουσμα αυτής της νέας ρυθμίσεως είναι μια επιπλέον προσπάθεια να χαλαρώσει, να αποσυντονισθεί αυτό το κοινωνικό αγαθό, ο κοινωνικός θεσμός του γάμου».

Επίσης ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος είχε τονίσει πως: «Όλα αυτά είναι σύμφυτα και με την έκπτωση του ανθρώπου, την υποτίμηση της προσωπικότητάς του, με όλα όσα βλέπουμε στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή σκηνή, που αφορούν τον ευτελισμό του ανθρώπινου προσώπου και δεν είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο».

 

Τέλος και ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος τόνισε πως: «Ο πολιτικός γάμος ήδη απέτυχε, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Τώρα θέλουν και πάλι να μας φέρουν έναν ξενόφερτο τρόπο, τον λεγόμενο συμβολαιογραφικό γάμο».  
Εμφανίσεις: 97120
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!