Μίλησαν για Πατριαρχεία & μουσουλμανικό νεκροταφείο

ImageΑπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο έγινε δεκτός σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης για τη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική σε έκταση που έχει παραχωρήσει η Εκκλησία της Ελλάδος.

 

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:

 

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ:

 

«Είχαμε ιδιαίτερη χαρά σήμερα να δεχθούμε εδώ στην Αρχιεπισκοπή τον κ. Κασσίμη, τον Υφυπουργό μας. Δεν περιοριστήκαμε μόνο στην εθιμοτυπική επίσκεψη και στην ανταλλαγή χαιρετισμών, μπήκαμε και σε ουσιαστικότερα θέματα και για την συνεργασία μας και για άλλα θέματα».

 

ΥΦΥΠΕΞ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΣΣΙΜΗΣ:

 

«Με μεγάλο σεβασμό ήρθα στην πρώτη μου επίσκεψη στον Μακαριώτατο, λίγο καθυστερημένα επειδή δυστυχώς απουσίαζα στο εξωτερικό. Συζητήσαμε τα θέματα της συνεργασίας με την Εκκλησία της Ελλάδος, την συνεργασία με τα Πατριαρχεία που είναι πολύ σημαντικό, φυσικά με πρώτο το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μας δόθηκε η ευκαιρία πέραν των άλλων να συζητήσουμε για την υλοποίηση της απόφασης για δημιουργία του μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Νομό Αττικής. Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει παραχωρήσει 30 στρέμματα για την δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου. Ο Μακαριώτατος ήταν ήδη έτοιμος και μου είπε ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην υλοποίηση. Και ήδη κάναμε τον σχεδιασμό των επομένων κινήσεων. Πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα γίνει αυτό μέσα στο πλαίσιο της Ελληνικής πολιτείας και εδώ ακριβώς δείχνει και την θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος όσον αφορά την επικοινωνία και το αγκάλιασμα όλων των κατοίκων αυτής της χώρας ανεξαρτήτως θρησκεύματος».

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν συζητήθηκε το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Κασσίμης δήλωσε:

 

«Δεν είχαμε καμία ανταλλαγή απόψεων πάνω στο σκοπιανό. Νομίζω ότι είναι θέμα της Πολιτείας και όχι της Εκκλησίας».
Εμφανίσεις: 55470
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!