"ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ"

ImageΟλοκληρώθηκε πριν από λίγο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αθηνών, το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

 

Στην Συνοδική Θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου παρόντες ήταν οι Μητροπολίτες, Σπάρτης Ευστάθιος, ο Κερκύρας Νεκτάριος, ο Σταγών κ. Σεραφείμ, ο Τρίκκης κ. Αλέξιος, ο Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλος, ο Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, ο Γρεβενών κ. Σέργιος, ο Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο Χίου κ. Διονύσιος, ο Σερρών κ. Θεολόγος, ο Κορίνθου κ. Διονύσιος, Σύρου κ. Δωρόθεος, ο Πατρών κ. Χρυσόστομος και Ζιχνών κ. Ιερόθεος.

 

Επίσης παρών ήταν ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο π. Θωμάς Συνοδινός αλλά και ο κύριος Γιάννης Παρασκευαϊδης, αδελφός του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.

 

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναχώρησε με τους Άγιους Αρχιερείς στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, με σκοπό να τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου.

 

Τέλος ερωτηθείς ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος να σχολιάσει το έργο του μακαριστού δήλωσε: " Αν κάποιοι προσπαθήσουν να αντιγράψουν τα χαρίσματα του μακαριστού Χριστόδουλου δεν θα το καταφέρουν".

Εμφανίσεις: 51422
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!