"Τα συλλαλητήρια δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα"

ImageΣτην ΝΕΤ 105,8 και στην Εκπομπή " Πρώτη Σελίδα" με τον Θάνο Σιαφάκα, μίλησε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ρωτήθηκε για την εποχή των συλλαλητηρίων, αλλά και για τη εκκλησία του παρελθόντος.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου σε ερώτηση του Δημοσιογράφου όσον αφορά την χθεσινή δήλωση του, πως τα συλλαλητήρια είναι μια ανάμνηση παλιά δήλωσε:

 

"Διότι δεν είναι κάτι που θα μας κάνει να χαιρόμαστε για να τα θυμόμαστε. Όλα αυτά τα συλλαλητήρια που έγιναν στην Ελλάδα, μας εξέθεσαν ανεπανόρθωτα και δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Βλέπετε ότι τα συλλαλητήρια όπου κουβάλησαν τον κόσμο για να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση τότε να μη βγάλει ταυτότητες που δεν θα έχουν το θρήσκευμα, η κυβέρνηση η νέα έβγαλε- διότι έτσι επιβάλλεται από τις συνθήκες της Ευρώπης- τις ταυτότητες με το θρήσκευμα χωρίς να μιλάμε. Επομένως, να κάνουμε συλλαλητήριο χωρίς αποτέλεσμα και να ξεφτιλιζόμαστε στη συνέχεια και να μένουμε εκτεθειμένοι στον λαό, νομίζω ότι είναι ένα παρελθόν που δεν θα μας το θυμίζει με τον καλύτερο τρόπο."

 

Στην συνέχεια ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος για τις διαφορετικές απόψεις Ιεραρχών όπως αυτή του κ. Άνθιμου τόνισε: "Δημοκρατία έχουμε σε τελική ανάλυση, ας έχει ο καθένας την άποψή του.", και απαντώντας αν τον ενοχλεί η άποψη του κ. Άνθιμου συνέχισε, " Όχι, η πλειοψηφία διευθύνει τα πράγματα και η πλειοψηφία κατευθύνει."

 

Επίσης ο κ. Χρυσόστομος όταν ρωτήθηκε πως υπάρχει μια διαφορετική ρότα σε σχέση με το παρελθόν από την πλευρά του νέου Αρχιεπισκόπου υπογράμμισε: 

"Εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν είναι στο σωστό δρόμο η ρότα αυτή; Βγήκαν οι ταυτότητες. Τι έκαναν εκείνοι οι οποίοι ανεβήκανε στο παλκοσένικο και κραδαίνανε το λάβαρο της 25ης Μαρτίου;" συνεχίζοντας πως αν ήταν λάθος αυτή η πολιτική δήλωσε: "Εσείς τι λέτε; Πού βγήκε η πολιτική αυτή; Τι έβγαλε; Είναι η Εκκλησία του πεζοδρομίου ή η Εκκλησία του λόγου και η Εκκλησία της κοινωνίας, η οποία θα πρέπει να συμπαρίσταται στον πονεμένο άνθρωπο;".

 

Τέλος ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ 105,8 ρώτησε τον κ. Χρυσόστομο αν υπάρχουν  Ιεράρχες σήμερα, που διεκδικούν την Εκκλησία του πεζοδρομίου, τότε ο κ. Χρυσόστομος απλά δήλωσε: "Δεν ξέρω. Θα τους ψάξετε να τους βρείτε."

 
Εμφανίσεις: 71231
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!