"Τι να κάνουμε είμαστε 81 θέλετε να συμπίπτουμε;"

ImageΟ Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, αφού ενημέρωσε τους δημοσιογράφους σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα από την Ιερά Σύνοδο, αμέσως του έγιναν ερωτήσεις για το ζήτημα της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Άνθιμος μίλησε για το θέμα της ΠΓΔΜ απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούσαν την ομιλία που πρόκειται να κάνει ως ομιλητής, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που αναμένεται την άλλη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφρίες στο Παλαί ντε Σπόρ της Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται από Μακεδονικά Σωματεία.

 

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος υπογράμμισε πως «η γνώμη μου είναι ότι χρειάζονται και ένα και δύο συλλαλητήρια, όμως με την συμμετοχή όλων των κομμάτων».

 

Στην συνέχεια τόνισε πως συγκέντρωση στο Παλαί ντε Σπόρ ελήφθη πριν από την απόφαση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.ΟΣ) για διοργάνωση συλλαλητηρίου, και τόνισε πως «τα Μακεδονικά Σωματεία δεν κάνουν συλλαλητήριο, αλλά μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κλειστό (Παλαί ντε Σπόρ) που χωράει 10.000 άτομα».

 

Επίσης οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, ποια είναι η στάση του απέναντι σε Ιεράρχες που διαφωνούν με την άποψη του για το θέμα της ΠΓΔΜ, τότε ο κ. Άνθιμος τόνισε: « Τι να κάνουμε είμαστε 81 άνθρωποι θέλετε να συμπίπτουμε;».

 

Τέλος να αναφερθεί πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει, την ομιλία του Μητροπολίτη Άνθιμου σε εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών δήλωσε: "Τα της Εκκλησίας στην Εκκλησία και τα της κυβέρνησης στην κυβέρνηση".
Εμφανίσεις: 47661
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!