Σιούφας: "Γνωρίζουμε το άμεμπτο ήθος σας"

ImageΟ Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος τον επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τους Συνοδικούς Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο και Ηλείας κ. Γερμανό, καθώς και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κ. Κύριλλο Μισιακούλη.

 

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ.κ. Γιώργος Σούρλας, Έλσα Παπαδημητρίου, Αναστάσιος Νεράντζης, Φίλιππος Πετσάλνικος και Βέρα Νικολαΐδου, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Γιάννης Τραγάκης, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Δημήτρης Ρέππας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. κ. Αχιλλέας Κανταρτζής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Φώτης Κουβέλης, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Βαΐτσης Αποστολάτος.

 

Καλωσορίζοντας τον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε τα ακόλουθα:

 

«Το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και εκπρόσωποι των κομμάτων σας υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά στην καρδιά της Δημοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι το έργο που έχετε να επιτελέσετε είναι δύσκολο. Προσβλέπουμε όμως με ελπίδα στην αρχιεπισκοπική θητεία σας. Γιατί γνωρίζουμε το άμεμπτο ήθος σας, τη μεγάλη παιδεία σας, το πολύπλευρο και μακροχρόνιο έργο σας. Η Βουλή των Ελλήνων θα συνδράμει το έργο σας, με σεβασμό στη μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας προς την κοινωνία μας. Αλλά και με την πεποίθηση ότι μπορείτε να προσφέρετε πολυσήμαντο πνευματικό και κοινωνικό έργο. Ιδίως, μάλιστα, την ώρα αυτή που ολόκληρος ο Κόσμος διανύει μια εποχή που διψά για αρχές και αξίες στη ζωή».

 

Στην αντιφώνησή του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ανέφερε:

 

«Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Είμαστε πολύ συγκινημένοι, διότι δύο μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κι εγώ βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο ναό της Δημοκρατίας. Αυτό λέει πάρα πολλά για τη συντεταγμένη πολιτεία μας. Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα θέσουμε τον εαυτό μας στη διάθεση της Εκκλησίας, που δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά να διακονούμε το Θεό διακονώντας τους ανθρώπους. Διότι δεν υπάρχει δρόμος άλλος να πλησιάσει κανείς το Θεό, παρά μόνο μέσω των ανθρώπων. Ευχαριστούμε, λοιπόν, για τα καλά σας λόγια και σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο ώστε οι άνθρωποι να βρίσκουν μια αγκαλιά ανοιχτή στη ζωή της Εκκλησίας».

 

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στον απεριόριστο σεβασμό όλων των πτερύγων της Βουλής προς τον νέο Αρχιεπίσκοπο, στην προσδοκία και την ελπίδα με τις οποίες προσβλέπουν στο πρόσωπό του, καθώς και στην πεποίθηση ότι ο Μακαριώτατος θα συνεχίσει, για ολόκληρο τον ελληνικό λαό, όχι μόνο το ποιμαντικό αλλά και το κοινωνικό έργο που επιτέλεσε με επιτυχία στη μητροπολιτική του περιφέρεια.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι τα θέματα που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος είναι πολλά, τόσο ποιμαντικής και κοινωνικής φύσεως, όσο και ζητήματα που έχουν σχέση με τις άλλες Εκκλησίες, ιδιαίτερα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και υπογράμμισε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο.
Εμφανίσεις: 66018
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!