Συναντήθηκε με Παπούλια, Καραμανλή και Σιούφα

ImageΟλοκληρώθηκαν οι εθιμοτυπικές συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄,

στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια,στον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή και τέλος στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Σιούφα.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε για τις συναντήσεις που πραγματοποίησε πως «κάνω αυτές τις συναντήσεις μια ημέρα πριν την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, επίσης συζήτησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια θέματα ουσίας, όπως το φιλανθρωπικό, το κοινωνικό και το νομοθετικό έργο της Εκκλησίας».

 

Επίσης ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας όταν ρωτήθηκε αν συζητήθηκε το θέμα του Σκοπιανού τόνισε « Δεν συζητήθηκε τέτοιο θέμα», αλλά και όταν τον ρώτησαν για το ρόλο της Εκκλησίας σε εθνικά θέματα τους απάντησε ότι σ΄αυτό αναφέρθηκα χθες από τα Γιάννενα.

 

Στην συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με τον Πρωθυπουργό παρών ήταν και ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος μετά την συνάντηση δήλωσε τα εξής: «Έγινε η πρώτη εθιμοτυπική, αλλά πιστεύω και ουσιαστική, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο. Θεωρώ ότι το κλίμα ήταν άψογο. Ξεκινάει μια νέα εποχή συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας, με αλληλοσεβασμό στους διακριτούς ρόλους, προς το καλό του λαού μας».

 

Τέλος τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο συνόδευσαν ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Κύριλλος Μισιακούλης.

 

 

Εμφανίσεις: 71535
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!