Άνθιμος: "Θα σηκωθούν τα οστά των Μακεδόνων"

ImageΜε το θέμα του Σκοπιανού ασχολήθηκε για ακόμη μια φορά στο Κυριακάτικο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του όσο αφορά την ονομασία.

 

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος συγκεκριμένα τόνισε "Πρώτον να γίνουν στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στις μεγάλες πόλεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και ενισχύσεως" συνεχίζοντας "δεύτερον να διεξαγάγουμε ένα πανελλήνιο δημοψήφισμα ώστε ο λαός να εκφράσει την άποψη του για την Μακεδονία,  και τρίτον να ασκηθεί βέτο".

 

Επίσης ο κ. Άνθιμος σχολίασε με επικριτικό ύφος, το γεγονός ώστε η χώρα μας να μην χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία "Τι άλλο φρικτότερο μπορούσαμε να ακούσουμε να μην λέμε την Μακεδονία, Μακεδονία; θα σηκωθούν με τα οστά τους οι Μακεδόνες και θα μας πνίξουνε παρόλο που είναι π.χ., αν δεχθούμε να μην λέμε την Μακεδονία, Μακεδονία" και συνεχίζοντας ο κ. Άνθιμος τόνισε "Δηλαδή θα καταργήσουμε το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης; Δηλαδή να σβήσουμε τα γράμματα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το αεροδρόμιο;"

 

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος κάλεσε όλους τους πολιτικούς να ακολουθήσουν το δόγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι "η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική".

 

Τέλος ο κ. Άνθιμος  σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη στην συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ίσως να τοποθετηθεί για το θέμα το Σκοπίων.
Εμφανίσεις: 65361
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!