Άρχισαν οι επισκέψεις στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

ImageΈπιασε δουλειά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, καθώς το πρωί δέχθηκε τους εκκλησιαστικούς συντάκτες με σκοπό να τους ενημερώσει για την νέα σελίδα της Εκκλησίας. 

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος καθόρισε τους τρόπους συνεργασίας που θα έχει με τους δημοσιογράφους, αλλά και πως πρέπει να ενημερώνονται από τον ίδιο μια φορά ίσως τον μήνα, η από την Ιερά Σύνοδο.

 

Επίσης ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι τα θέματα που αφορούν την εκκλησιαστική διοίκηση υπάγονται στο σώμα της Ιεραρχίας και χαρακτηριστικά δήλωσε: «εμείς δεν είμαστε εξουσία, είμαστε διακονία. Σ' αυτό το πνεύμα θα κινηθεί το έργο και η πορεία μας».

 

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι και χθες κατά τον αποχαιρετιστήριο λόγο του στην Λειβαδιά λέγοντας ότι «ο Αρχιεπίσκοπος είναι ίσος, μεταξύ ίσων» και τόνισε για άλλη μια φορά την συνοδικότητα και την συλλογικότητα της Εκκλησίας.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε αμέσως μετά με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο όπου στην συνομιλία τους επιβεβαίωσαν την αγαστή συνεργασία Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με την Ελλαδική Εκκλησία.

 

Τέλος ο κ. Ιερώνυμος αναμένεται να συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα από σήμερα το πρωί. 
Εμφανίσεις: 42612
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!