Σπάρτης -Δημητριάδος για την επόμενη μέρα

ImageΟι Μητροπολίτες Μονεμβασίας Ευστάθιος και Δημητριάδος Ιγνάτιος μιλούν για την επόμενη μέρα

Την σύμπνοια και την ενότητα της Ιεραρχίας γύρω από το πρόσωπο του νέου Αρχιεπισκόπου, επεσήμαναν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ιερώνυμος και Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συγκεκριμένα τόνισαν:

 

Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης, κ. Ευστάθιος: «Εμείς δεν έχουμε ομαδοποιήσει την Εκκλησία. Αν υπάρχουν δυο, τρεις Μητροπολίτες που έχουν κάτι περισσότερο, είτε διότι είναι συνομήλικοι, είτε διότι προέρχονται από την ίδια πατρίδα και επαναλαμβάνω έχουν μια ιδιαίτερη φιλία, αυτό δεν σημαίνει ομαδοποίηση. Επομένως, αυτά δεν πρέπει να τα λέμε ποτέ και όταν τα ακούμε να τα απορρίπτουμε. Δεύτερον, ως προς την ενότητα της Εκκλησίας, ξέρετε τι λέει ο Ιερός Χρυσόστομος; Κάτι πολύ συγκλονιστικό. Αυτός που την διαταράσσει, αυτός που γίνεται συντελεστής να διαλύεται η ενότητα και να φεύγει η αγάπη μεταξύ των μελών της Εκκλησίας, δεν σώζεται παρά μόνον με το αίμα του μαρτυρίου του.

 

Πρέπει να μαρτυρήσει αυτός για του Χριστού την πίστη την Αγία και να ομολογήσει το λάθος και ύστερα να έχει την άφεση της μεγάλης του αμαρτίας. Για αυτό και με θυσίες προσωπικών επιδιώξεων, επιθυμιών ή δεν ξέρω ποιών άλλων αιτίων, πρέπει να διαφυλάσσουμε την ενότητα της Εκκλησίας. Τρίτον, η επόμενη ημέρα βρίσκει την Ιεραρχία ενωμένη και στο πλευρό του νέου Αρχιεπισκόπου. Εγώ προσωπικώς θα είμαι κοντά του όπως και του το είπα, πρώτος τον ασπάστηκα και τον χαιρέτησα και του ευχήθηκα και ο ίδιος με παρακάλεσε να είμαι κοντά του. Όσο θα μπορώ, όσο θα πρέπει, όσο θα μου ζητηθεί, όσο θα είναι ανάγκη Εκκλησιαστική θα δίδω το ευλογημένο παρών».

 

Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος: «Δυστυχώς, στην εποχή μας και στον τόπο μας, άλλοτε μεν μιλάμε ποδοσφαιρικά, άλλοτε μιλάμε με την πολιτική ορολογία ή την επικαιρότητα και όλα θέλουμε να τα συνθέτουμε γύρω από αυτό. Κατανοητό, σε ό,τι αφορά τον δημοσιογραφικό τρόπο εκφοράς των πραγμάτων. Στην Εκκλησία όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, απεδείχθη χθες περίτρανα ότι είχαμε συνείδηση σε τι διαδικασία είχαμε υπεισέλθει, είχαμε πλήρη συνείδηση για το πόσο σημαντικό γεγονός ήταν για την ζωή της Εκκλησίας μας η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου.

 

Και όλοι συμπεριφερθήκαμε με τρόπο πραγματικά Αγιοπνευματικό όσο και αν οι συζητήσεις αυτών των ημερών και αυτό προσπαθούσαν να ευτελίσουν. Επιδιώξαμε την ενότητα, αξιοποιήσαμε το γεγονός της Συνόδου και των διαδικασιών που διασώζουν αυτή την ελευθερία της συμμετοχής του καθενός μας, με πλήρη συνείδηση ότι εκφράζει και τον κλήρο και τον λαό του Θεού και νομίζω το αποτέλεσμα δικαιώνει όχι μόνο ως προς το πρόσωπο αλλά κυρίως ως προς τη στάση όλων μας γύρω από αυτό το πρόσωπο που πλέον θα εκφράζει την ενότητα της Εκκλησίας μας και έχει αναλάβει τον μεγάλο σταυρό.

 

Περί σταυρού πρόκειται, και μάλιστα μαρτυρικού σταυρού, με πλήρη συνείδηση το λέω αυτό, το σταυρό να φέρει και να συνεχίσει ένα έργο μεγάλο που κληρονομεί από τον προκάτοχό του, αναμφισβήτητα, και ταυτόχρονα να δώσει και τη δική του σφραγίδα σε μια Εκκλησία που καλείται να μαρτυρήσει στο σύγχρονο κόσμο».
Εμφανίσεις: 34964
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!