Νικοπόλεως και Καλαβρύτων ψηφίζουν Σπάρτης Ευστάθιο

ImageΆρχισαν τις τελευταίες μέρες και οι επίσημες θέσεις Ιεραρχών υπέρ υποψηφίων,

για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Λευκάδος κ. Νικηφόρου στην Λευκάδα, είχαμε την πρώτη δήλωση του Μητροπολίτη Νικοπόλεως υπέρ υποψηφίου για την διαδοχή.

 

Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά ποιον θα ήθελε για Αρχιεπίσκοπο δήλωσε κατηγορηματικά: «Τον Σπάρτης Ευστάθιο».

 

Χθες μετά και τον ενταφιασμό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, είχαμε και την δεύτερη επίσημη θέση υπέρ του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιου, από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο.

 

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ποιόν υποψήφιο θα ψηφίσει, δήλωσε με απόλυτη ηρεμία: «Τον Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιο, τον οποίο θα ψηφίσω με όλη μου την καρδιά».

 

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr , πολύ είναι οι Ιεράρχες που μόλις πληροφορηθήκαν την επίσημη και δημόσια δήλωση του κ. Αμβρόσιου ενοχλήθηκαν, ενώ ο Μητροπολίτης Σπάρτης τόνισε πως " τα περί διαδοχολογίας στην ώρα τους".

 

φώτο: Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος 

Εμφανίσεις: 50382
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!