Περιστερίου Χρυσόστομος: "Ο Αρχιεπίσκοπος είχε φωνή"

ImageΣτην εκπομπή της «ΝΕΤ» Συμβαίνει Τώρα και στην δημοσιογράφο κ. Τσαπανίδου μίλησε σήμερα το πρωί,

ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος ο οποίος αναφέρθηκε στην υγεία του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου αλλά και στα σενάρια διαδοχής.

 

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου δήλωσε "η εξέλιξη της υγείας του Αρχιεπισκόπου είναι δραματική πλέον, διότι καθημερινώς είναι αναγκαία η τεχνολογική υποστήριξη της υγείας του, και  αυτό δημιουργεί σε εμάς μεγάλες ανησυχίες για την υγεία του Μακαριωτάτου. Σε μια εποχή που η χώρα μας έχει πολλά προβλήματα, και η παρουσία του Αρχιεπισκόπου θα ήτο αναγκαία διότι ο Αρχιεπίσκοπος είχε φωνή".

 

Ο κ. Χρυσόστομος στην συνέχεια ερωτηθείς για την επόμενη μέρα, αλλά και τις συμφωνίες που γίνονται στο παρασκήνιο τόνισε "εκεί υπάρχουν 2 κατηγορίες, η μια κατηγορία είναι ότι λυπείτε για αυτήν την κατάσταση και προσεύχεται για τον Μακαριώτατο, και  δεύτερη είναι εκείνοι που αγωνιούν τι θα γίνει, μετά τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου. Πάντως εγώ ανήκω στην κατηγορία που προσεύχεται για τον Μακαριώτατο".

 

Επίσης ο Μητροπολίτης Περιστερίου ανέφερε πως "εγώ δεν ανησυχώ για την επόμενη μέρα της διαδοχής, γιατί την τελευταία λέξη για την διακυβέρνηση της Εκκλησίας την έχει ο Θεός".

 

Τέλος ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία λέγοντας πως, "η παρουσία του Πρωθυπουργού σήμερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ένα ιστορικό γεγονός, τόσο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσο και για την εναπομένουσα Ομογένεια της Κωνσταντινουπόλεως".

Εμφανίσεις: 142042
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!