Εγκαινιάζεται αύριο ο ναός της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο

naos-sofiasΜε πανηγυρικό τρόπο θα γίνουν το Σάββατο 5 Μαΐου τα εγκαίνια του ναού της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος σε όλη την Κύπρο.

Η τελετή των εγκαινίων θα αρχίσει το Σάββατο στις 7 το πρωί προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοσοτόμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορωνείας Παντελεήμονα από την Εκκλησία της Ελλλάδος, ο οποίος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Σήμερα από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός από τον Αρχιεπίσκοπο και θα γίνει η κατάθεση τιμίων λειψάνων για τα εγκαίνια του ναού.

Ο ναός έιναι ο μεγαλύτερος της Κύπρου και έχει μήκος περίπου 60 μέτρα, πλάτος περίπου 30 μέτρα και ύψος 30 μέτρα.

Ο ναός ολοκληρώθηκε το 2008 και έκτοτε λειτουργεί κανονικά. Σχεδιάσθηκε από τον αρχιτέκτονα ναοδόμο Φάνο Λοϊζίδη κατά το πρότυπο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, δηλαδή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως (αν και δεν είναι πιστό αντίγραφο), μετά από παγκύπριο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Πανηγυρίζει κατά την εορτή της Μεσοπεντηκοστής.

Διαθέτει (υπογείως) τρία παρεκκλήσια, από τα οποία το ένα είναι συγχρόνως βαπτιστήριο τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Εμφανίσεις: 56547
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!