Επίσκοπος Καρπασίας: "Όχι στο ξεπούλημα των περιουσιών στα κατεχόμενα"

karpasoasΑποτροπή των προσφύγων από το ξεπούλημα των περιουσιών τους στα κατεχόμενα προκρίνουν η θρησκευτική αλλά και η τοπική διοίκηση της Καρπασίας. Χωρεπίσκοπος Χριστοφόρος και κοινοτάρχες αναλαμβάνουν και πρωτοβουλία για συναντήσεις με τους υποψηφίους Προέδρους.

Συνάντηση με τους κοινοτάρχες της Καρπασίας και τον Δήμαρχο Ακανθούς για το περιουσιακό είχε το μεσημέρι ο Χωρεπίσκοπος Καρπασίας, Χριστοφόρος.

Ο Χωρεπίσκοπος Καρπασίας τόνισε ότι οι τοπικοί άρχοντες της Καρπασίας και η Μητρόπολη θα πρέπει να αποτρέπουν πρόσφυγες από το να ξεπουλούν στην Τουρκία την περιουσία τους στα κατεχόμενα μέσω της λεγόμενης Επιτροπής Αποζημιώσεων, και αναφέρθηκε στα επόμενα οργανωμένα βήματα των Καρπασιτών.

Ιστορική αναδρομή στον δικαστικό αγώνα κατά της Τουρκίας στο περιουσιακό έκανε ο δικηγόρος Αχιλλέας Αιμιλιανίδης ο οποίος χαρακτήρισε καταστροφική την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να μην εκτελεστεί η απόφαση της τέταρτης διακρατικής προσφυγής κατά της Τουρκίας.

Εντός των επόμενων ημερών οι Καρπασίτες θα εγκρίνουν και σχετικό ψήφισμα με τις αποφάσεις τους.


Εμφανίσεις: 77620
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!