Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Βιώσαμε εχθρότητα''

arxiepiskopos kyprou

"Η Εκκλησία θα σταθεί δίπλα στο λαό και θα κάνει το παν ούτως ώστε να μην πεινάσει κανένας", αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, προσθέτοντας, παράλληλά, ότι επιμένει στην απαίτηση του για παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργού Οικονομικών "διότι έχουν τη θέση της Τρόικας".

Ανάγει την αμαρτία σε βάση του προβληματος στην Κύπρο, ενώ επισημαίνει: "Βιώσαμε εχθρότητα".

"Δεν άφησαν δήθεν τη Λαϊκή Τράπεζα να καταρρεύσει, την χρηματοδότησαν με τόσο ποσοστό -το οποίο βέβαια μετέφεραν όπως είναι γνωστό σε όλους μας στην Τράπεζα Κύπρου - όχι για να την σώσουν, φαινομενικά θέλουν  να τη σώσουν, αλλά για να καταρρεύσουν και οι δύο. Αυτή είναι η υποστήριξη που τυγχάνουμε από την ΕΕ και δει από την Ευρωζώνη", τόνισε ο Χρυσόστομος Β΄.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η συνάντηση με τους Ρώσους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ ανέφερε ότι είχε και μια άτυπη συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσίας, ο οποίος θα παρευρεθεί στη συνάντηση της Πέμπτης.

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση του ότι η συνεργασία με τους Ρώσους θα συνεχιστεί.

Κληθείς να σχολιάσει την απαίτηση του λαού για απόδοση ευθυνών και τιμωρία όσων οδήγησαν την κατάσταση έως εδώ, είπε ότι και ο ίδιος ζητά το ίδιο πράγμα και πρόσθεσε ότι "επιτέλους πρέπει να πάρει ένα τέλος αυτή η κακοδαιμονία που υπάρχει. Κάποιοι, είπα πολλές φορές, πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί, εκείνοι που φταίνε, ούτως ώστε να μην διαιωνίζεται αυτό το κακό. Άμαν τιμωρηθούν κάποιοι που φταίνε δεν θα τολμήσουν οι άλλοι να συνεχίσουν να καταστρέφουν ότι σωστό και ότι υγειές υπάρχει σ’ αυτό το τόπο".

Τέλος, για την παραμονή στην Ευρωζώνη τόνισε ότι "δεν είναι εύκολο πράγμα να φύγει κανείς από την Ευρώπη, το είπα πολλές φορές. Όσος χρόνος χρειάστηκε για να μπούμε και στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, άλλος τόσος χρόνος χρειάζεται για να βγούμε. Δεν είναι εύκολο πράγματα. Κατά την άποψη μου πρέπει να κάτσουν κάτω οι εμπειρογνώμονες και να μελετήσουν κατά πόσον μας συμφέρει ή όχι να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη και αν με την παρούσα κατάσταση θα καταφέρουμε να βγούμε από πάνω η όχι. Πρέπει να μελετηθούν προκειμένου να έχει αποκρυσταλλωμένη γνώμη η Κυβέρνηση και για να ξέρει που βαδίζει".

Εμφανίσεις: 55150
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!