Πανήγυρις του Αγίου Παντελεήμονα στην Κακοπετριά

Morfou1

Με  λαμπρότητα και  ευλάβεια τελέστηκε, το Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013, η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα και Ιαματικού Παντελεήμονα στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ιερό ναό στην κοινότητα Κακοπετριάς, καθώς και η χειροτονία του ευλαβέστατου διακόνου του ναού πατρός Αθανάσιου Γ. Βουδούρη εις πρεσβύτερο. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο  Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεώς και με τη συμμετοχή πιστών.

Ο νεοχειροτονηθείς πρεσβύτερος π. Αθανάσιος Γ. Βουδούρης κατάγεται από τη Βέροια Ημαθίας. Είναι έγγαμος με τέσσερα τέκνα και απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Ο π. Αθανάσιος στο χειροτονητήριο λόγο του, εν πρώτοις, ανέφερε τα εξής: «απεκδυόμενος τη στολή της διακονίας, και ενδυόμενος τα ιερά άμφια του πρεσβυτέρου, αισθάνομαι ενδόμυχα την ανάγκη να εκφράσω την αμέτρητή μου ευγνωμοσύνη προς τον ζωοδότη Κύριο, ο οποίος επ’ ευεργεσία, με κάλεσε κοντά του, οδηγώντας τα βήματά μου στην αγιότατη, αποστολοβάδιστη, και αγιοτόκο Μητρόπολη Μόρφου».

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο με τα κάτωθι λόγια: «Σήμερα, αυτή τη λαμπρή και μεγάλη ημέρα για την κοινότητά μας, καλούμαι, με τις ευχές σας, να λάβω τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης, το βαθμό του πρεσβυτέρου, προκειμένου να συνεχίσω να υπηρετώ την ενορία που μου εμπιστευτήκατε, και τόσο πολύ έχω αγαπήσει. Δεχθείτε, λοιπόν, Πανιερώτατε, τις θερμές μου ευχαριστίες, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, τόσο για το πατρικό σας ενδιαφέρον, και για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε, αναθέτοντάς μου τα υψηλά καθήκοντα που απορρέουν από το υπούργημα του πρεσβυτέρου. Σας παρακαλώ, να εύχεστε πάντοτε προς τον Κύριο, όπως φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας, και τίμιος υπηρέτης των εντολών του Θεού, εις δόξαν του Τιμίου ονόματός Του και εις διακονία του χριστεπώνυμου ποιμνίου – που, κατά παραχώρηση Θεού, μου εμπιστεύεστε». 

Επιπλέον, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον π. Αλέξανδρο, εφημέριο της οικείας ενορίας. Ο π. Αθανάσιος μίλησε, επίσης, για την  εμπειρία του με τους νέους της ενορίας του και της Κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Μόρφου. Ευχαρίστησε, ακόμη, τους οικείους, τους συγγενείς και φίλους του, στην Ελλάδα και την Κύπρο και ιδιαιτέρως την αγαπημένη του σύζυγο Μαρία, για την αγάπη τους και την αδιάκοπη υποστήριξή τους. Επίσης έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα. Στο τέλος, αναφέρθηκε με συγκίνηση στον μακαριστό παππού του, πατέρα Αθανάσιο Μαρμαρά. 

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος νουθετώντας τον π. Αθανάσιο, είπε: «π. Αθανάσιε να συνεχίσεις αυτά που παρέλαβες από τον μακαριστό γέροντα πρεσβύτερο πάππου σου Αθανάσιο, αυτά που παραλαμβάνεις από τον πατέρα Αλέξανδρο και αυτά που θα παραλάβεις από την παρακαταθήκη που εντός ολίγου τα ανάξια χέρια μου θα σου δώσουν, το σώμα του Αναστημένου και Σωτήρος Χριστού. Εύχομαι ο Θεός να σου δίνει μετάνοια, ταπεινό φρόνημα, να βλέπεις πρώτα και κύρια, τα δικά σου λάθη, να τα καταθέτεις εις την μετάνοια σου καθημερινά στα πόδια του Σωτήρος Χριστού και έτσι θα μπορείς να παίρνεις την άφεση των αμαρτιών και θα είσαι ξεκούραστος και ανάλαφρος για να μπορείς να ξεκουράζεις το βεβαρημένο ποίμνιό σου. Καλή δύναμη, καλή πορεία στην ιεροσύνη σου».

 

Morfou3

Morfou4

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!