Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: ''Δεν θα μείνουμε απαθείς'' (ΒΙΝΤΕΟ)

arxiepiskopos21

Την πρόθεση του να κινηθεί δικαστικά, σε περίπτωση που η Κεντρική Τράπεζα δεν αποξενωθεί της διαχείρισης του 18% της Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου, εξέφρασε ο Επικεφαλής της Eκκλησίας της Κύπρου.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα του Σίγμα, ο Μακαριότατος επεσήμανε ότι η όποια απόφαση για το μέλλον της τράπεζας Κύπρου, θα πρέπει να ληφθεί από το νέο της ΔΣ και όχι από το παρόν μεταβατικό.

Άφησε αιχμές εναντίον του Διοικητή για τους χειρισμούς του στο θέμα της τράπεζας Κύπρου, και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν να ελέγξουν την τράπεζα και τη κτηματαγορά.

Ο Μακαριότατος δήλωσε επίσης αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής Τράπεζας, τονίζοντας ότι θα τη στηρίξει.

Δεν μου αρέσει που δεν σέβονται τους νέους μετόχους, των οποίων τα χρήματα κουρεύτηκαν ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα του Σίγμα, ο Μακαριότατος και ερωτηθείς για ποιους λόγους σκέφτεται να εκπροσωπήσει τους μετόχους αυτούς, ο Μακαριότατος τόνισε πως ή όποια απόφαση για τις εξελίξεις στην Τράπεζα Κύπρου, θα πρέπει να ληφθεί από το νέο Διοικητικό της Συμβούλιο.

«Να σεβαστούν τους επενδυτές και αν χρειαστεί η τράπεζα να χωριστεί σε κτηματική και εμπορική, η απόφαση αυτή να ληφθεί από τον νέο ΔΣ της τράπεζας και τους νέους μετόχους», υπέδειξε ο Αρχιεπίσκοπος.  


Ο Μακαριότατος άφησε αιχμές εναντίον του διοικητή, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να είναι και επόπτης και εποπτευόμενος της Τράπεζας.

Χαρακτήρισε, παράλληλα ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι συγκεκριμένοι κύκλοι προσπαθούν να ελέγξουν την Τράπεζα Κύπρου.

Ερωτηθείς ποια θα είναι η αντίδραση του σε περίπτωση που η Κεντρική Τράπεζα δεν αποξενωθεί της διαχείρισης του 18% της Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου, ο Μακαριότατος τόνισε ότι θα καταφύγει στο δικαστήριο.

«Δεν θα μείνουμε απαθείς, δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα και όσοι έχουν κτήματα ως ασφάλεια των δανείων δεν θα επιτρέψουμε να πουλήσουν την περιουσία τους γιατί έτσι θέλουν μερικοί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη θέση ότι μάλλον η Ελληνική τράπεζα φαίνεται να απομακρύνεται από το ενδεχόμενο κρατικοποίησης, ο Μακαριότατος παρουσιάστηκε αισιόδοξος.

«Θα τη στηρίξουμε γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε τις κυπριακές τράπεζες να καταρρεύσουν», τόνισε.

Ερωτηθείς αν την αισιοδοξία του για την ελληνική τραπεζα συμμερίζεται και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως όσες φορές συναντήθηκε μαζί του συμφώνησαν, «αλλά στο τέλος δυστυχώς κάνει εκείνο που νομίζει καλό εκείνος».

Πάντως, και σ’ αυτή τη περίπτωση, αν αισθανθεί ότι τα πράγματα δεν κινούνται όπως πρέπει, επεσήμανε πως δεν πρόκειται να χαριστεί κανενός και θα καταφύγει στη δικαιοσύνη.

Εμφανίσεις: 200942
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!