Πρώτη Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού

2013-08-10-08.29.55Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία στο νεόδμητο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι την ίδια μέρα πριν από 10 χρόνια, δηλαδή στις 10 Αυγούστου τελέστηκε η πρώτη Θ. Λειτουργία στην Ι.Μ Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού από την νέα αδελφότητα -προερχομένη από την Ιερά Μονή Μαχαιρά- η οποία επάνδρωσε την Μονή μετά από πολυχρόνια εγκατάλειψη.

Η μονή ανακαινίστηκε από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Λεβέντη.

Την ημέρα που πήγαν να δουν το ερειπωμένο Μοναστήρι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο μακαριστός Κωνσταντίνος Λεβέντης και οι αρχιτέκτονες την ίδια εκείνη μέρα και ώρα έφθανε στην Κύπρο η εικόνα του Τιμίου Προδρόμου.

Η εικόνα του Τιμίου Προδρόμου ήταν χαμένη από πολλά χρόνια πριν και βρισκόταν στο εξωτερικό και αναγνωρίστηκε από την επιγραφή που αναγράφετο στην αγία εικόνα.

Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι η εικόνα της Παναγίας της Σαϊτιώτισσας βρισκόταν παλιά στη Μονή και μετά την ερήμωσή της μεταφέρθηκε στην εκκλησία κάποιου χωριού της εκεί περιοχής και πριν από λίγα χρόνια επεστράφη στη Μονή.

Το δε Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 τοποθετήθηκε στο τέμπλο ως εφέστειος εικόνα του νέο Ιερού Ναού ο οποίος τιμάται στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

eikona

eikona1

eikona3

eikona4

eikona5

eikona6

Εμφανίσεις: 75388
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!