Έκκληση Μητροπολίτη Πάφου για το υπερπλήρες κοιμητήριο

pafou-georgiosΕκκληση προς τους αρμόδιους να επιληφθούν άμεσα του προβλήματος που δημιουργείται στο Κοιμητήριο Πάφου, το οποίο είναι υπερπλήρες, απεύθυνε με εγκύκλιό του που διαβάστηκε χθες στους ιερούς ναούς της Πάφου, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Η εξεύρεση χώρου για νέους τάφους στο κοιμητήριο, ανέφερε, έχει καταστεί αδύνατη, ωστόσο ως Μητρόπολη Πάφου “δεν έχουμε το δικαίωμα και δεν μας επιτρέπεται ούτε η δημιουργία νέου κοιμητηρίου, ούτε η επέκταση του ήδη υφισταμένου», είπε, προσθέτοντας πως «το δικαίωμα αλλά και την ευθύνη αυτή έχει μόνον το Δημαρχείο Πάφου», καθώς η νομοθεσία προνοεί ότι “η ευθύνη για νέα κοιμητήρια, ή επέκταση των ήδη υφισταμένων, ανήκει στις δημοτικές, ή κοινοτικές αρχές και όχι στην Εκκλησία”.

Ο Μητροπολίτης ανέφερε, επίσης, ότι απευθύνθηκαν στο Δήμαρχο Πάφου “πολλές φορές”, αλλά “μέχρι σήμερα δεν έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα των ενεργειών του».

Πολύ σύντομα, σημείωσε, «όταν και οι διάδρομοι του υφισταμένου Κοιμητηρίου θα έχουν όλοι μετατραπεί σε τάφους, θα είμαστε αναγκασμένοι, για όσους δεν έχουν οικογενειακούς τάφους, να τελούμε τη νεκρώσιμη ακολουθία και να στέλνουμε τους συγγενείς να βρίσκουν χώρους σε πλησιόχωρα, ή μακρινά κοιμητήρια, για την ταφή».

Επανέλαβε, τέλος, την έκκληση του προς τους αρμοδίους όπως επιληφθούν άμεσα του χρονίζοντος αυτού προβλήματος.

Εμφανίσεις: 45852
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!