Εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Μητροπολίτη Μόρφου (ΦΩΤΟ)

mo7

Του Διακόνου Φοίβου Παναγιώτου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του Iερού Nαού Αγίου Γεωργίου στην κοινότητα Καμιναρίων, την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο, συμπαραστατούμενο από κληρικούς της Μητροπόλεως και παρουσία πλήθους πιστών, κατοίκων και αποδήμων της κοινότητας, καθώς και από την ευρύτερη μητροπολιτική μας περιφέρεια, οι οποίοι έγιναν κοινωνοί της μεγάλης χαράς των Εγκαινίων του περικαλλούς και παλαιού αυτού ναού.

Συγκεκριμένα στις 6:00 π.μ. έγινε η υποδοχή μαρτυρικών λειψάνων αγίων, μεταξύ αυτών και του Αγίου Γεωργίου του Κυπρίου, τα οποία μετέφερε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος και τα εναπέθεσε στο άγιο Δισκάριο επί της αγίας Τραπέζης, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των Εγκαινίων και κατόπιν έλαβαν χώρα η ακολουθία των Εγκαινίων και Αρχιερατική Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου μας.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου, στο λόγο του, ευχαρίστησε πρώτα τον Τριαδικό Θεό, που τον αξίωσε μαζί με τους ευλαβείς ιερείς να τελέσουν τον εγκαινισμό του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου Καμιναρίων.

Εν συνεχεία, ανέφερε θεόπνευστα ότι ένας ναός έχει νόημα, αν μέσα σ᾽ αυτόν και το σώμα μας γίνεται ναός του Αγίου Πνεύματος και ανανεώνεται η ψυχή μας δια της μετανοίας, με το σώμα και το αίμα του Σωτήρος Χριστού.

Επιπλέον, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσευχή που γίνεται με πόνο. Σύμφωνα με ένα σύγχρονο άγιο της εποχής μας, τον γέροντα

Παίσιο, η προσευχή μας για να εισακουστεί πρέπει ο πόνος του άλλου να γίνει βιώμά μας. Κάποτε ο Πανιερώτατος, όταν επισκέφθηκε το Άγιο Όρος, συνάντησε μεταξύ άλλων και τον γέροντα Παΐσιο και του ζήτησε να κάνει προσευχή για κάποιο νέο που αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα.

Ο γέροντας Παΐσιος αμέσως τον προέτρεψε να του πει κάτι περισσότερο για το πρόβλημα αυτού του νέου: «Πες μου κάτι να πονέσω».

Ο νέος αυτός ήρθε αντιμέτωπος με μεταστατικό καρκίνο. Δηλαδή, αν δεν πονέσει η καρδιά προηγουμένως, η προσευχή δεν ανεβαίνει στον ουρανό. Με αυτό τον τρόπο, η προσευχή μας θα γίνει ξεκούραση και θα ανακαινίζουμε τον εαυτόν μας.

Τέλος, ο Πανιερώτατος ευχήθηκε στους πιστούς, κατοίκους και αποδήμους της κοινότητας Καμιναρίων, να κρατήσουν την αγάπη τους για το χωριό τους και να συνεχίσουν τις ωραίες λειτουργίες.

Κατά τη διανομή του αντιδώρου από τον Πανιερώτατο, δόθηκε στους παρόντες ως αναμνηστικό ενθύμιο των Εγκαινίων, ένα καλαίσθητο συνοπτικό Προσευχητάριο, που εκδόθηκε επί τούτω με πρόνοια της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του ναού, αφιερωμένο τιμητικώς στον πολιό και σεβάσμιο πρεσβύτερο, πρώην εφημέριο των Καμιναρίων, π. Νέστορα Δημοσθένους, για τη μακρά ιερατική του διακονία.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε τιμητική δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ

mo1

mo2

mo3

mo4

mo5

mo6

mo8

mo9

mo10

mo11

mo12

mo13

 

Εμφανίσεις: 43893
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!