Χρυσόστομος Β': ''Θύματα της τουρκικής εισβολής οι Κύπριοι''

kiprou1

Η Κύπρος, στα ανατολικά της Μεσογείου, αναδεικνύεται σταυροδρόμι τριών ηπείρων και οι άνθρωποι της, ειρηνικοί και φιλήσυχοι, τα τελευταία 40 έτη είναι διαρκώς θύματα της ακαταστασίας που επέφερε η βάρβαρη τουρκική εισβολή και η συνεχιζόμενη βίαιη κατοχή του 37% του εδάφους χώρας μέλους της Ε.Ε., από 40.000 πάνοπλους Τούρκους στρατιώτες, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σε χαιρετισμό του στο 22ο Διεθνές Οικουμενικό Συνέδριο για την Ορθόδοξη Πνευματικότητα, το οποίο πραγματοποιείται στη Μονή του Bose, με θέμα: «Μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί».

«Η κατοχή του βορείου τμήματος της νήσου επέφερε τη συμφορά και τη διαίρεση, την εκτόπιση των νόμιμων κατοίκων και τη δημογραφική αλλοίωση με τη μεταφορά εκατοντάδων χιλιάδων εποίκων από τα ανατολικά της Τουρκίας, καθώς, επίσης, τη λεηλασία και την καταστροφή των εκκλησιών και άλλων χώρων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Προσευχόμαστε για την επικράτηση της ειρήνης και της αδελφοσύνης στην Κύπρο και σε κάθε πονεμένο τόπο της υφηλίου», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο θέμα του Συνεδρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι «επιθυμούμε να εκφράσουμε μαζί με τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας και τις ακόλουθες σκέψεις, τόσο για το θεολογικό περιεχόμενο του βιβλικού λόγου «Μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί, ὅτι αὐτοὶ υἱοὶ Θεοῦ κληθήσονται» (Ματθ. 5, 9), όσο και τον πόθο όλων μας να επικρατήσει η αληθινή ειρήνη, ήτοι η ειρήνη του Θεού στο παγκόσμιο στερέωμα».

Η ειρήνη, συνέχισε, εκπηγάζει από τον ίδιο τον Θεό.

«Χρειάζεται και η ειρήνη και η μετάνοια. Δύο χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, που ο κόσμος, άλλοτε ηθελημένα και άλλοτε λόγω άγνοιας, τα περιφρονεί.

Εξαιτίας του εγωισμού και όλων όσων απορρέουν από αυτόν, θα συνεχίσουν να επικρατούν μέσα στην ανθρωπότητα το μίσος, η ακαταστασία και οι ποικίλοι πόλεμοι», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχήθηκε όπως ο Θεός της ειρήνης και της καταλλαγής να χαρίζει στον κάθε άνθρωπο ειρήνη και συνεργασία και το απότοκο αυτής την εν Κυρίῳ καρποφορία.

«Κι έτσι να μπορούμε να αισθανόμαστε ειρηνοποιοί και μακάριοι, ως πραγματικά τέκνα Θεού», κατέληξε.

Εμφανίσεις: 33763
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!