Ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης της Μονής του Απ. Ανδρέα

andreas moni

Η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών – Συνεταιρισμός για το Μέλλον, (UNDP-PFF) ανακοίνωσαν την έναρξη των εργασιών για αναστήλωση του κατεχόμενου Μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των εργασιών η εκκλησία θα παραμείνει κλειστή, ενώ σημειώνεται ότι το αγίασμα θα παραμείνει προσβάσιμο μέχρι τις 8 Οκτωβρίου όταν θα κλείσει, επίσης, για το κοινό.

Θα λειτουργεί ωστόσο μια προσωρινή εκκλησία στην περιοχή της Μονής.

Οι εργασίες αναστύλωσης, οι οποίες χρηματοδοτούνται από την Εκκλησία της Κύπρου και το ΕΒΚΑΦ, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Απριλίου 2016.

Αναφέρεται ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και τα κλειδιά παραδόθηκαν χθες στην Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά κατά τη διάρκεια επίσκεψης Ε/κ και Τ/κ εκπροσώπων της Επιτροπής, του UNDP-PFF και της κοινοπραξίας.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πρόοδο των εργασιών.

Εμφανίσεις: 29978
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!