Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (ΦΩΤΟ)

diak1

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα προέστη της θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Πανειάδος κ. Δημήτριο (Πατριαρχείο Αντιοχείας) και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, στον ιερό ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην Αυτοστέγαση Λατσιών.

Μετά τον Καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων, ο Αρχιεπισκόπους Κύπρου, χειροτόνησε σε Διάκονο, τον π. Θεόδωρο Πίττα, απόφοιτο της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας».

Να σημειωθεί ότι ο Διάκονος Θεόδωρος είναι έγγαμος και από παιδικής ηλικίας αγαπούσε στην Εκκλησία και τη λειτουργική ζωή και καλλιέργησε μέσα του τον πόθο να ενταχθεί στις τάξεις του ιερού κλήρου της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή και συγκεκριμένα στην παραβολή του άφρονος πλουσίου.

Τόνισε ότι ο πλούτος από μόνος δεν κρίνεται καταδικαστέος, αλλά η διαχείριση αυτού από μέρους του ανθρώπου.

Να σημείωσουμε ότι ανάμεσα στο πλήθος των ενοριτών και των οικείων του νέου διακόνου π. Θεοδώρου, εκκλησιάστηκαν και τα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (είναι μέλη από Κοινοβούλια 25 Χωρών), τα οποία έφθασαν χθες στην Κύπρο και έχουν σήμερα και αύριο συνεργασία με την Βουλή των Αντιπροσώπων.

diak2

diak3

diak4

diak5

diak6

diak7

diak8

diak9

diak10

Εμφανίσεις: 25619
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!