Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κάλεσε τον ΓΓ του ΟΗΕ να παραιτηθεί (ΒΙΝΤΕΟ)

cyprus.xrisostomos

Της Μαρίνας Χατζηκώστα

Αυστηρή η τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου έναντι του Γενικού Γραμματέα και της ηγεσίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα δήλωσε ότι ο υποθαλάσσιος πλούτος της Κύπρου δεν ανήκει ούτε Ελληνοκυπρίους, ούτε σε Τουρκοκυπρίους, αλλά στην Κυπριακή Δημοκρατία και ότι από την εξόρυξη θα επωφεληθούν όλοι οι νόμιμοι πολίτες του κράτους. Αυτό πρόσθεσε πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «Είτε αρέσει στον Τούρκο και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τον ειδικό του σύμβουλο, είτε όχι».

Ο προκαθήμενος της εκκλησίας επισήμανε ότι η Τουρκική πλευρά προωθεί λύση δύο κρατών και όχι ομοσπονδίας όπως προνοούν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών

Αναφέρθηκε και σε ευθύνες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.

Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «Αν θεωρούν ότι εκπροσωπούν ΗΕ ο γραμματέας και άλλοι, οφείλουν να τηρούν τις αρχές τους οργανισμού. Αν οι αρχές δεν γίνονται δεκτές από τους ίδιους, τότε είναι άξιοι της τύχης τους. Να παραιτηθούν και να έρθουν άλλοι που θα σέβονται τις αρχές του οργανισμού. Αυτές είναι οι θέσεις της εκκλησίας».

Ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου κάλεσε παράλληλα τον Γενικό Εισαγγελέα να ενεργοποιηθεί για την αυστηρή τιμωρία όσων εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα, με αφορμή την υπόθεση Βέργα.

Για την υπόθεση Βέργα, ο προκαθήμενος της εκκλησίας είπε ότι «Να πάνε φυλακή. και ο δήμαρχος και οι πάντες. Και δεν είναι μόνο ο δήμαρχος που έκλεψε, είναι πολλοί. Και όχι μόνο να πάνε φυλακή, αλλά να επιστρέψουν και τα χρήματα πίσω».

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλούσε από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην αυτοστέγαση Λατσιών, μετά την λειτουργία της Κυριακής και τη χειροτονία σε διάκονο του Θεόδωρου Πιτταρά, ιεροσπουδαστή της Ιερατικής Σχολής Απόστολος Βαρνάβας.

Εμφανίσεις: 29261
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!