Κύπρου: ''Η διακοπή των συνομιλιών αφορμή να προσγειωθεί η άλλη πλευρά''

cyprus.xrisostomos

Του Παναγιώτη Καπαρή

Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι η διακοπή των συνομιλιών, λόγω και της ασθένειας του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή για να προσγειωθεί η άλλη πλευρά.

Οι συνομιλίες, είπε, πρέπει να στοχεύουν σε λύση ομοσπονδίας και όχι σε λύση δύο κρατών, όπως επιδιώκει η Τουρκία.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας ανέφερε ότι συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν αναχωρήσει για την Νέα Υόρκη και του έδωσε θάρρος.

Θα πάει είπε, στο καλύτερο ιατρικό κέντρο και στους καλύτερους γιατρούς και θα επιστρέψει δυνατός για να συνεχίσει τα καθήκοντά του για το καλό του τόπου.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει κάθαρση και τιμωρία όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλα.

Ειδικά για δημοσίους υπαλλήλους και για όσους εκμεταλλεύονται τις θέσεις τους και δωροδοκούνται, ο Μακαριώτατος είπε ότι ενώ ως Εκκλησία, δεν επιθυμεί να φυλακίζεται κανείς, θα πρέπει να πάνε φυλακή, όλοι όσοι ενέχονται σε διαφθορά και να επιστρέψουν και
τα χρήματα που έλαβαν, ώστε να στηριχθεί η οικονομία του τόπου.

Τέλος ο προκαθήμενος της Εκκλησίας, ανέφερε ότι αναμένει τις άδειες για την μεγάλη επένδυση στην Γεροσκήπου, για να αρχίσουν τα έργα.

Εμφανίσεις: 18483
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!