Μνημόσυνο μακαριστού Καθηγουμένου της Ι.Μ. Αποστόλου Βαρνάβα Γέροντος Γαβριήλ

Etisio mnim p. Gavriil 3

Του Λουκά Παναγιώτου

Με διάχυτη την συγκίνηση και μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τελέστηκε το Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κύκκου, το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Γέροντος Γαβριήλ.

Της Θείας Λειτουργίας και του ιερού μνημοσύνου προέστη ο Έφορος της Μονής Κύκκου, Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκώτης, στην παρουσία πλήθους πνευματικών τέκνων του μακαριστού Γέροντα.

Αμέσως μετά το τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως εψάλλη Τρισάγιο και αναπέμφθηκαν δεήσεις για την ανάπαυση της ψυχής του μεταστάντος αγαπητού Γέροντος επί του τάφου του, ο οποίος ευρίσκεται στο κοιμητήριο της Μονής Κύκκου.

Η αυθόρμητη και αθρόα προσέλευση πλήθους πνευματικών παιδιών και εκτιμητών του έργου του π. Γαβριήλ, από τα όλα τα μέρη της Κύπρου και το εξωτερικό, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και απέδειξε, για μία ακόμη φορά, την αποδοχή και τον σεβασμό, που έχαιρε ο μακαριστός Γέροντας, ο άνθρωπος της υπομονής και της αγάπης.

Etisio mnim p. Gavriil 4a

Etisio mnim p. Gavriil 5

Etisio mnim p. Gavriil 6a

Etisio mnim p. Gavriil 6b

Εμφανίσεις: 42638
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!