Ναό στο Δημόσιο Κήπο της Πάφου προκρίνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Image

Η θέση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ είναι ότι ενδεικνυόμενος χώρος για την ανέγερση του νέου καθεδρικού ναού της Πάφου είναι ο Δημόσιος Κήπος της πόλης, ιδιοκτησίας της Μητρόπολης Πάφου.

Αυτό διαφάνηκε για μια ακόμη φορά κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αρχιεπισκοπή ο Δήμαρχος Πάφου. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στο περιθώριο των συζητήσεων που έγιναν μεταξύ του Μακαριοτάτου και του Σάββα Βέργα, για το θέμα των εγκανίων του Πάρκου Τάσσου Παπαδόπουλου τον Μάρτιο στην Πάφο, τέθηκε και το θέμα του νέου καθεδρικού ναού, με αφορμή την αναζωπύρωση του θέματος μετά την αποκάλυψη του «Φ» για την εναλλακτική πρόταση του χώρου παρά τη CYTA.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος, αν και τόνισε στον Δήμαρχο Πάφου ότι το θέμα άπτεται της εξουσίας του Μητροπολίτη Πάφου, επανέλαβε τη θέση του ότι ο ναός μόνο μέσα στον Δημόσιο Κήπο μπορεί να ανεγερθεί και να είναι λειτουργικός.

Διευκρίνισε ειδικότερα, ότι ο μεγάλος «λάκκος» που υπάρχει στο κέντρο του Κήπου παρέχει ήδη την ευκαιρία για χωροθέτηση του καθεδρικού ναού στο σημείο εκείνο, δεδομένου ότι η εκσκαφή είναι στην ουσία οριοθετημένη εκεί, ενώ και το μέγεθος του ναού που επιθυμεί να ανεγείρει η Εκκλησία καλύπτεται πλήρως από τον χώρο αυτό.

Εμφανίσεις: 71191
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!