Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με Πατριάρχη Μαρωνιτών

maron

Την ελπίδα και την ευχή ότι σύντομα θα έρθει εκείνη η άγια μέρα που οι Έλληνες της Κύπρου, οι Μαρωνίτες και όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπριου θα επιστρέψουν στα κατεχόμενα σήμερα σπίτια και περιουσίες τους, εξέφρασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, υποδεχόμενος, χθες το βράδυ, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τον Πατριάρχη Μαρωνιτών Mar Bechara Boutros Rai, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο νησί.

Ο Μαρωνίτης Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τη συμπαράσταση και την αγάπη που επιδεικνύει προς την Μαρωνίτικη κοινότητα, η οποία βρίσκεται στο νησί και σημείωσε πως πραγματοποιεί αυτή την ποιμαντορική επίσκεψη στην Κύπρο για να μεταφέρει και να επιβεβαιώσει τις καλές σχέσεις που πάντοτε είχαν η εκκλησία της Κύπρου και η κοινότητα των Μαρωνιτών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη στην Κύπρο του Πατριάρχη Μαρωνιτών, ανέφερε ότι «με την ομογένεια των Μαρωνιτών έχουμε μια θαυμάσια επαφή και διαχρονική πορεία. Είμεθα πραγματικά αδελφοί. Έχουμε μια άριστη συνεργασία και πάντοτε είμεθα στη διάθεση τους».

«Έχουμε πάρα πολλές φορές δηλώσει, τόσο στον Αρχιεπίσκοπο των Μαρωνιτών, αλλά και στους άλλους αδελφούς, ότι πάντοτε η πόρτα της Αρχιεπισκοπής και ιδιαίτερα η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοικτές για όλους τους Μαρωνίτες», ανέφερε και υπογράμμισε ότι «αυτές τις αδελφικές σχέσεις είμαστε αποφασισμένοι να τις συνεχίσουμε».

Ο Μακαριότατος τόνισε ακόμη ότι «όλοι μας ζούμε δύσκολες ημέρες και όπως είναι γνωστό και σε σας, τα χωριά που κατοικούσαν οι Μαρωνίτες, είναι σήμερα υπό κατοχή» εκφράζοντας όμως την ελπίδα ότι σύντομα «θα έρθει εκείνη η άγια μέρα που θα πάμε πίσω στα σπίτια και στις περιουσίες μας».

«Κτυπούμε όλες τις πόρτες των ισχυρών της γης και της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών και των υπερδυνάμεων και ελπίζουμε ότι θα έρθει η μέρα που θα μας ανοίξουν, θα μας ακούσουν και θα δώσουν δικαίωση στο λαό μας και στους Έλληνες της Κύπρου αλλά και στους Μαρωνίτες και σε όλους τους Κυπρίους που κατοικούν νόμιμα στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία και αγωνία της Εκκλησίας της Κύπρου για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που εμφανίζονται για την επιβίωση του χριστιανισμού στη Μέση Ανατολή, αλλά και την ανάγκη «να εργαστούμε προς την κατεύθυνση εκείνη για να αποφευχθεί η επικράτηση των εξτρεμιστών γιατί αλίμονο», όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν επικρατήσουν ο χριστιανισμός στη Μέση Ανατολή θα είναι παρελθόν».

Ο Πατριάρχης Μαρωνιτών ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τη συμπαράσταση και την αγάπη που δείχνει στην Μαρωνίτικη κοινότητα στην Κύπρο. Οι Μαρωνίτες, όπως τόνισε, έχουν το χαρακτηριστικό, όπου και αν βρίσκονται, να διατηρούν πάντοτε άριστες σχέσεις με τις τοπικές θρησκευτικές αρχές, αλλά και με τις πολιτικές αρχές και πρόσθεσε ότι «οι Μαρωνίτες βρίσκονται στην Κύπρο από πολύ παλιά και μέχρι σήμερα αισθάνονται στην Κύπρο σαν να βρίσκονται στο δικό τους σπίτι».

maron2
Εμφανίσεις: 38760
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!