Αρχιεπίσκοπος: «Δεν αναμένω τίποτα από το Γρκιν Τρι»

ImageΤην εκτίμηση ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού έχουν ξεφύγει από τη βάση της ομοσπονδιακής λύσης διατύπωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σημειώνοντας πως δεν αναμένει τίποτα από την επικείμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κατοχικού ηγέτη με τον ΓΓ του ΟΗΕ στο Green Tree.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει της συνάντησης στο Green Tree αλλά και των πρόσφατων δηλώσεων του κατοχικού ηγέτη Ντερβίς Ερογλου για «δυο δημοκρατίες στην Κύπρο» ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν διεξάγονται διαπραγματεύσεις για μια λύση ομοσπονδιακή.

«Έχουμε φύγει από τη βάση της ομοσπονδίας, άρα κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας, και τους Ευρωπαίους και τα ΗΕ» ανέφερε, υποδεικνύοντας ότι η ε/κ πλευρά έπρεπε να είχε το θάρρος «μόλις είχαμε την εκτροπή να φύγουμε από αυτά».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σημείωσε ότι «οι Τούρκοι συζητούν ξεκάθαρα για δυο κράτη» για να συνεχίσει λέγοντας ότι «οι Τούρκοι θέλουν δυο κράτη με μια χαλαρή σύνδεση για να έχουν και το άλλο τους πόδι στις ελεύθερες περιοχές έτσι ώστε πιο εύκολα να τουρκοποιήσουν αυτό τον τόπο».

«Αυτή είναι η πικρή αλήθεια κι εμείς ως Εκκλησία πρέπει να λέμε την αλήθεια όσο πικρή και αν είναι» υπέδειξε, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν περιμένει τίποτε από το Green Tree.

Εμφανίσεις: 77859
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!