Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: "Ολόκληρος ο κυπριακός λαός πονεί"

ImageΣε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα τελέστηκαν σήμερα το πρωί τα 40ημερα μνημόσυνα των 13 θυμάτων της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος κατά τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Του μνημοσύνου προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, του Αρχηγού της Αστυνομίας, του Διοικητή της ΕΛΔΥΚ και άλλων αξιωματούχων της Αστυνομίας και του ναυτικού.

Οι γονείς και συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων της φονικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου, με τον πόνο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους και έχοντας στη μνήμη έντονες τις θύμισες από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ξέσπασαν σε λυγμούς και φώναζαν εναντίον όλων όσοι ευθύνονται για την τραγωδία.

Σε σύντομη δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή ολόκληρος ο κυπριακός λαός πονεί» ενώ οργισμένοι οι συγγενείς απάντησαν πως «ορισμένοι δεν πονούν και κρύβονται» εκφράζοντας, παράλληλα, τα παράπονα τους για την αδιαφορία της πολιτείας στον πόνο τους και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το όλο θέμα, ζητώντας για άλλη μια φορά να λάμψει η αλήθεια, να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία και να δικαιωθούν όλοι αυτοί που τόσο άδικα χάθηκαν.

Στη συνέχεια οι συγγενείς μεταφέρθηκαν στο σημείο όπου βρίσκονταν τα εμπορευματοκιβώτια με το φονικό υλικό και όπου έγινε η έκρηξη και ο Μακαριώτατος τέλεσε τρισάγιο στο χώρο της θυσίας τους. Ακολούθησε μονόλεπτη σιγή, εψάλη ο εθνικός ύμνος και στη συνέχεια οι συγγενείς τοποθέτησαν λίγα λουλούδια στους σταυρούς με τα ονόματα των δικών τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τοποθέτησε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο σταυρό των 13 αδικοχαμένων νέων, υπό τους ήχους του τραγουδιού που ηχογραφήθηκε ειδικά για τη θυσία τους.

Εμφανίσεις: 96342
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!