Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα συναντηθεί με νέους διαφόρων θρησκειών

kiprouΗ Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος θα δεχθεί τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011 και ώρα 11.00 π.μ., ομάδα νέων, ηλικίας 15-18 χρονών την οποία θα αποτελούν 10 Ελληνοκύπριοι, 10 Τουρκοκύπριοι, 10 Ισραηλινοί και 10 Παλαιστίνιοι, που θα συμμετάσχουν στο Φόρουμ Διαλόγου Νέων, το οποίο διοργανώνεται από το Μακαριώτατο και το Μουφτή των Τουρκοκυπρίων, με τη βοήθεια της Σουηδικής Πρεσβείας στην Κύπρο.

 

Ο κύριος σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να έλθουν σε επικοινωνία νέοι άνθρωποι  διαφορετικών Θρησκειών (Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι) και διαφόρων εθνικοτήτων (Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι) και μέσα από το διάλογο μεταξύ τους να κατανοήσουν καλύτερα και βαθύτερα ο ένας τις προσδοκίες, τις ανησυχίες και τις πεποιθήσεις του άλλου.

Επιπλέον, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για το πώς η κάθε Θρησκεία διδάσκει το σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και κυρίως των Δικαιωμάτων της θρησκευτικής ελευθερίας και της λατρείας, αλλά και το πώς τα δικαιώματα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν σε πρακτικό επίπεδο στην καθημερινή τους ζωή.

 

Στόχος ακόμη της πρωτοβουλίας είναι να βοηθήσει τους νέους μας να μάθουν για την ιστορία και τις συνθήκες ζωής των άλλων συνομηλίκων τους , που ζουν σε περιοχές, όπου υπάρχουν συγκρούσεις, και να αποκτήσουν έτσι τη θέληση να έλθουν ο ένας πιο κοντά στον άλλο, ξεπερνώντας το μίσος και την καχυποψία.

Επιπρόσθετα, οι νέοι αυτοί θα μάθουν για τα μηνύματα της ειρήνης και της δικαιοσύνης, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από τα Ιερά Κείμενα. Θα συνειδητοποιήσουν, τέλος, ότι η Θρησκεία μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της βίας και στην οικοδόμηση της ειρήνης σε περιοχές συγκρούσεων.

Εμφανίσεις: 62779
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!