Αρχιεπίσκοπος Κύπρου «Η Εκκλησία έχει μια εθναρχική αποστολή»

ImageΤο Γενικό Νοσοκομείο της Πάφου επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, όπου ευχήθηκε στους ασθενείς ταχεία ανάρρωση και μοίρασε δώρα.

«Θεωρούμε και καθήκον μας και υποχρέωσή μας να περάσουμε από το νοσοκομείο μας να δούμε τους αρρώστους και να τους ευχηθούμε με τον Αναστάσιμο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη», τα χρόνια τα πολλά και τα περαστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της πασχαλινής του εγκύκλιου είπε ότι «πάντοτε σε όλες τις εγκυκλίους η Εκκλησία δεν έχει μόνο μια πορεία θρησκευτική, αλλά έχει και μια εθνική πορεία. Μια πορεία 2000 ετών.»

«Δεν είναι σημερινή αυτή η στάση της Εκκλησίας και αυτή την πορεία και τη θρησκευτική και την Εθνική είμαστε αποφασισμένοι να τη συνεχίσουμε για το καλό και του λαού μας και του τόπου μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν έχει πολιτικολογήσει με την πασχαλινή εγκύκλιό του, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως η Εκκλησία δεν πολιτικολογεί ποτέ.

Εν συνεχεία πρόσθεσε ότι «η Εκκλησία έχει μια εθναρχική αποστολή και την είχε πάντοτε γιατί είναι ο αρχαιότερος θεσμός σε αυτό τον τόπο και μάλιστα συμπεριφέρθηκε πολύ αντάξια μέσα στους αιώνες ως πραγματική μητέρα υπηρέτησε αυτό το λαό, παρηγόρησε αυτό το λαό σε δύσκολες εποχές και τον κράτησε ριζωμένο εδώ στη γη των πατέρων του.»

«Η Κύπρος για να μείνει και ελληνική και χριστιανική, τούτο, οφείλεται αποκλειστικά στην Εκκλησία και σε κανέναν άλλο ή το δέχονται ή δεν το δέχονται μερικοί κι εμείς αισθανόμαστε υπερηφάνεια γιατί η Εκκλησία εστάθη μέσα στους αιώνες και υπηρέτησε αυτό το λαό και όπως είπα, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να τον υπηρετεί», επεσήμανε ο κ. Χρυσόστομος.

Εμφανίσεις: 73726
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!