Τηλεοπτικό Πασχαλινό μήνυμα Αρχιεπισκόπου Κύπρου

ImageΗ πασχαλινή εγκύκλιος  του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Χρυσόστομου  που θα διαβασθεί τα μεσάνυκτα στις εκκλησίες αναφέρετε στις   οδυνηρές και συνεχείς υποχωρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς  ο οποίες δεν βρήκαν ανταπόκριση από την Τουρκία.

“Αντίθετα, η κατοχική δύναμη μεταθέτει συνεχώς τους στόχους της και σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα η τελική επιδίωξή της που είναι η πλήρης τουρκοποίηση της Κύπρου και η εκδίωξη του λαού”, αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος.

Προσθέτει ότι το απαίσιο πρόσωπο της κατοχής γίνεται όλο και πιο ειδεχθές και επισημαίνει ότι ”θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μας μένει άλλη επιλογή από την επανατοποθέτηση του προβλήματός μας ως προβλήματος εισβολής και κατοχής”.

Αναφέρει περαιτέρω ότι ο συνεχιζόμενος εποικισμός και η από θέσεως ισχύος εμμονή των Τούρκων στην αναγνώριση των τετελεσμένων, δεν αφήνουν περιθώρια διαπραγματεύσεων.

“Η Κύπρος περνά ακόμη τη Μεγάλη Παρασκευή των Παθών της, αλλά ο Κυπριακός λαός δεν απελπίζεται, ακριβώς γιατί το μήνυμα της Ανάστασης, είναι μήνυμα της τελικής κατίσχυσης του δικαίου. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, παθητική παρακολούθηση των γεγονότων, ούτε και υποστολή της σημαίας του αγώνα. Αντίθετα, μάλιστα, τονίζει την ανάγκη επαγρύπνησης και αγωνιστικότητας, εγρήγορσης συνειδήσεων και συναίσθησης ευθύνης” αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Δείτε το τηλεοπτικό μήνυμα:

Εμφανίσεις: 93226
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!