Ταμασού Ησαΐας «Δεν κλονιζόμαστε, είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά»

ImageΣύμφωνα με πληροφορίες για ανυπόστατο και φτιαγμένο για να διχάσει την Ιερά Σύνοδο της Κυπριακής Εκκλησίας, φέρεται να είναι το «εμπιστευτικό» τηλεγράφημα που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Wikileaks.

Στο εν λόγω τηλεγράφημα το οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Αμερική δεν δέχεται την αυθεντικότητα του, γίνεται αναφορά στο όνομα του Σεβ. Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα.

Στο τηλεγράφημα ο Μητροπολίτης φέρεται να κάνει διαπιστώσεις, αναφέροντας ότι η Ιερά Σύνοδος είναι διχασμένη για τους προεδρικούς χειρισμούς στο θέμα του Κυπριακού.

Αποκλειστικές πληροφορίες της «Romfea.gr» αναφέρουν, ότι ο Μητροπολίτης Ησαΐας έχει αποδείξεις από τις σφραγίδες του διαβατηρίου, ότι απουσίαζε στο εξωτερικό την ημερομηνία που αναφέρει το τηλεγράφημα ότι συναντήθηκε.

Άρα από τις πρώτες εκτιμήσεις, φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν ζιζάνια στην ενότητα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ιερά Σύνοδος έχει ενιαία θέση στο Κυπριακό και ίσως αυτό είναι εκείνο που ενοχλεί κάποιους.

Η «Romfea.gr» επικοινώνησε πριν από λίγο με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα, ο οποίος έκανε λόγο για ανυπόστατο και αναληθές τηλεγράφημα.

Ο κ. Ησαΐας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Κάποιοι μας χρησιμοποιούν για αλλότριους σκοπούς κ. Πολυγένη, ποτέ δεν θα σχολίαζα τους αδελφούς Αρχιερείς, αλλά και ουδέποτε θα έλεγα τέτοια πράγματα».

«Το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής και κατοχής, και πρέπει να λυθεί με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο. Οποιαδήποτε λύση πρέπει να ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού, διαφορετικά δεν θα λειτουργήσει», πρόσθεσε μιλώντας στη Romfea.gr ο Μητροπολίτης Ταμασού.

Σε ερώτηση μας, αν μίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο κ. Ησαΐας ανέφερε: «Βεβαίως και μίλησα, ο Αρχιεπίσκοπος και η Σύνοδος δεν κλονίζεται από τέτοια καμώματα. Είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά».

Πάντως, εύλογα ερωτήματα προκαλεί, ότι η αποκάλυψη αυτή έγινε λίγες μέρες, αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δέχθηκε την αγωγή του Μητροπολίτη Ταμασού κατά της Τουρκίας για την εκδίωξη του, από τον Απόστολο Βαρνάβα.

Εμφανίσεις: 77958
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!