Αρχιεπίσκοπος Κύπρου "Αυτές είναι κομπογιαννίτικες πράξεις"

ImageΚομπογιαννίτικη πράξη με στόχο το οικονομικό συμφέρον, θεωρεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, την πρωτοφανή υπόθεση των τριών προσώπων που ξέθαψαν τα οστά γυναίκας στην Ελλάδα και επιχείρησαν να τα μεταφέρουν στην Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για αγία.

Σε δηλώσεις του από τη Λεμεσό, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε πως πρόκειται για ιεροσυλία και ότι ''αυτά τα πράγματα όχι μόνο δεν τα συμπαθώ και δεν τα ενθαρρύνω, αλλά τα καταδικάζω''.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ένα από τα τρία πρόσωπα είναι μοναχός στην Κύπρο, ο Κύπρου Χρυσόστομος ανέφερε πως ''ο κληρικός αυτός κατά την άποψη μου πρέπει να τιμωρηθεί, είναι απαράδεκτη κατάσταση, είναι ιεροσυλία, δεν επιτρεπόταν να κάνει κάτι τέτοιο, ορθά ενήργησε η ελληνική αστυνομία και τους συνέλαβε και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει καταγγελία''.

''Μάλλον πρόκειται για κομπογιαννίτικες πράξεις κάποιων που στόχο είχαν το οικονομικό συμφέρον. Έτσι υποψιάζομαι'', συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ποιες οι προϋποθέσεις για να ανακηρυχθεί κάποιος άγιος, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως ''πρέπει να έχει μια καταξιωμένη ζωή, πρέπει το λαϊκό αίσθημα να επιβάλει ότι η ζωή του συνάδει με άγιο, να το πιστέψει το πλήρωμα της εκκλησίας και μετά να έρθει η επίσημη εκκλησία να επισφραγίσει την άποψη του λαού, αλλά η εκκλησία πάντοτε κάνει έρευνα, δεν μένει μόνο στο λαό, γιατί ο λαός μπορεί να παρασυρθεί''.
Εμφανίσεις: 59539
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!