Ανακοίνωση Ιεράς Συνόδου της Κυπριακής Εκκλησίας

ImageΗ Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα, Τρίτη 4 Μαΐου, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου και εργάσθηκε ως εξής:

1) Ασχολήθηκε με την επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Πάπα Ρώμης και αποφάσισε ομοφώνως όπως:

α) Απευθυνθεί προς τον Ορθόδοξο Κυπριακό λαό, εκθέσει προς αυτόν τις θέσεις της και τον καλέσει όπως αντικρύσει την επίσκεψη στα πλαίσια της ευγένειας, μακράν από φανατισμούς και αντιεκκλησιαστικές εκδηλώσεις. Θα αποστείλει προς τούτο σχετική εγκύκλιο.

β) Αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου παρευρευθεί στην άφιξη του Πάπα στην Πάφο καθώς και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

2) Συζήτησε διεξοδικώς τη σημερινή κατάσταση του Εθνικού μας θέματος και όρισε επιτροπή εξ Αρχιερέων προς επεξεργασία κειμένου με τις θέσεις της Εκκλησίας.

3) Δέχτηκε τον ποδοσφαιριστή Διονύση Χιώτη τον οποίο ευχαρίστησε και ετίμησε για την πρωτοβουλία του και του επέδωσε συμβολική επιταγή της Ιεράς Συνόδου για ενίσχυση της προσπάθειας προς συγκέντρωση χρηματικού ποσού για θεραπεία μικρού κοριτσιού που πάσχει από σπάνια ασθένεια.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε τη διενέργεια εράνου στους ναούς όλης της Κύπρου για ενίσχυση της προσπάθειας αυτής.

Εμφανίσεις: 25452
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!