Η Πρόεδρος της Ινδίας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

ImageΜέσα στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης στην Κύπρο της Προέδρου των Ινδιών στην Κύπρο κα Pratibha Devisingh

Patil το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

 

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου υποδέχθηκε την Ινδή Πρόεδρο στα προπύλαια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και τη συνόδευσε στο γραφείο του μαζί με τους συνεργάτες της και τους Πρέσβεις της Ινδίας στην Κύπρο και της Κύπρου στην Ινδία αντίστοιχα.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο ο Αρχιεπίσκοπος, όσο και η Πρόεδρος των Ινδιών, είχαν την ευκαιρία  να αναφερθούν στους κοινούς αγώνες της Κύπρου και της Ινδίας για την ελευθερία των δύο λαών, κατοχύρωση της δικαιοσύνης και της ανεξαρτησίας και εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από το Κίνημα των Αδεσμεύτων Κρατών.

 

Όπως ανέφεραν, οι δύο πρωτεργάτες του Κινήματος Αδέσμευτων Κρατών ήσαν ο τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ και ο Jawaharlal Nehru.

 

Προσφωνώντας την Πρόεδρο των Ινδιών ο Μακαριώτατος περιέγραψε την περίοπτη θέση, στην οποία βρίσκεται η Εκκλησία της Κύπρου ανάμεσα στις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες και τον ευρύτερο χριστιανικό κόσμο.

 

Διαβεβαίωσε την κα Pratibha Devisingh Patil, ότι η χώρα της Ινδίας πάντοτε θα υποστηρίζεται από την Εκκλησία της Κύπρου και τον Κυπριακό λαό, παρόλο το μικρό μέγεθος της πατρίδας μας.

 

Επίσης, αν και η Πρόεδρος της Ινδίας ενημερώθηκε τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από τον Πρόεδρο της Βουλής για το εθνικό πρόβλημα, ο Μακαριώτατος θέλησε να ενημερώσει και ο ίδιος την κα Pratibha Devisingh Patil κάνοντας αναφορά στις ουσιώδεις πτυχές του ζητήματος όπως είναι το εδαφικό, το περιουσιακό και οι έποικοι.

 

Τόνισε ότι έφθασε η ώρα που τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να τύχουν σεβασμού και από μέρους της Τουρκίας.

 

Ο Μακαριώτατος ολοκληρώνοντας εξέφρασε την επιθυμία και την ευχή όπως επιτευχθεί μια σωστή λύση, η οποία θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων. Τέλος, ευχήθηκε στην Πρόεδρο των Ινδιών και στους συνεργάτες της καλή και ευχάριστη παραμονή στο νησί μας.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων. Ο Μακαριώτατος  προσέφερε στην κα Pratibha Devisingh Patil, εις ανάμνηση της επίσκεψής της, ασημένιο δίσκο με ανάγλυφη τη νήσο Κύπρο και την καλαίσθητη έκδοση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής «Εικόνες της Κύπρου», του Δρ Αθανασίου Παπαγεωργίου. Η κα Πρόεδρος προσέφερε στον Μακαριώτατο ένα παραδοσιακό αργυρό δοχείο ινδικής τεχνοτροπίας. 
Εμφανίσεις: 80100
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!