Ο Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίωνας στη Μονή Κύκκου

ImageΤην Ιερά Μονή Κύκκου επισκέφτηκε χθες, Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2009 ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών

Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Αρχιεπίσκοπος Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίωνας μετέβη στην Ιερά Μονή του Κύκκου, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής κ. Ησαΐα και τους συνεργάτες του.

 

Ο Μητροπολίτης Ταμασσού κ. Ησαΐας, ξενάγησε τον κ. Ιλαρίωνα στους χώρους της Μονής, αλλά και στο περίφημο Μουσείο του μοναστηριού το οποίο με την διακόσμηση του, εκφράζει την αίγλη και αρχοντιά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

 

Επίσης, ο Μητροπολίτης Ταμασσού κ. Ησαΐας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίωνας, κάνανε ένα σύντομο περίπατο στους εξωτερικούς χώρους της Ιεράς Μονής Κύκκου.

 

Αμέσως μετά οι δύο Αρχιερείς μετέβησαν στον τάφο του Εθνάρχη Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Θρονί, όπου εκεί τέλεσαν τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής.

 

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίωνας εκπροσωπεί το Πατριαρχείο Μόσχας στο διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Ρ/Καθολικών που πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές στην Πάφο.
Εμφανίσεις: 50998
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!