Ο Παπανδρέου στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

ImageΟ νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Γιώργος Παπανδρέου στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες στο νησί μας επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη,

20 Οκτωβρίου 2009, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

 

Ο κ. Πρωθυπουργός έτυχε θερμής υποδοχής στον περίβολο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής από τον Μακαριώτατο, κληρικούς, το προσωπικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και τη μαθητιώσα  νεολαία του Παγκυπρίου Γυμνασίου.

 

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος και ο κ. Παπανδρέου συζήτησαν το Εθνικό πρόβλημα καθώς και ζητήματα που αφορούν τη ζωή και το έργο της Εκκλησίας της Κύπρου.

 

Η πρώτη επίσκεψη του κ. Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργού της Ελλάδος, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

Ο Μακαριώτατος προσέφερε στον κ. Πρωθυπουργό ένα ανάγλυφο αργυρό δίσκο, που εικονίζει την Κύπρο, και το βιβλίο «Εικόνες της Κύπρου». Ο κ. Παπανδρέου έδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου επίσης ένα αργυρό δίσκο.

 

Ακολούθως, σε δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. ο Μακαριώτατος ανέφερε πως υπάρχει ομοφωνία για συνεργασία και ότι πρέπει όλοι να εργαστούμε προς την ίδια κατεύθυνση για την ορθή επίλυση του Εθνικού μας προβλήματος.

 

Από πλευράς του ο Έλληνας Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η νέα Κυβέρνηση στην Ελλάδα δραστηριοποιείται και είναι στο πλευρό της Κυπριακής Κυβέρνησης και του Κυπριακού ελληνισμού. 
Εμφανίσεις: 63097
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!