Κύπρος: Ανακοινωθέν έκτακτης Ιεράς Συνόδου

ImageΗ Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε χθες, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία

της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου και συνέχισε την κατ’ άρθρον  εξέταση του προτεινομένου Προσχεδίου του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Επί πλέον η Ιερά Σύνοδος:

 

1) Ενημερώθη από τον Μακαριώτατο για το θέμα που ανέκυψε με την αμφισβήτηση της υποχρέωσης της Κυβέρνησης για καταβολή μέρους της αντιμισθίας των κληρικών της υπαίθρου, ως διελάμβανε η σχετική συμφωνία μεταξύ της Αρχιεπισκοπής και της Κυβέρνησης επί προεδρίας του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ .

Η Ιερά Σύνοδος ομοφώνως αποφάσισε όπως διακηρύξει την εμμονή της στα συμφωνηθέντα και δηλώνει ότι αναμένει σεβασμό και από την Πολιτεία προς εκείνα τα οποία υπέγραψε.

 

2) Ενέκρινε τον τρόπον εκλογής Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας και απεφάσισε όπως ακολουθείται η ίδια διαδικασία που θα ακολουθείται και για την πλήρωση των άλλων Μητροπόλεων.

 

Δηλαδή υποψήφιοι μπορούν να είναι και οι Πατέρες της Μονής Κύκκου καθώς και όλοι όσοι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα.

 

3) Ενημερώθη για δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία φέρουν Κυπρίους κληρικούς να διασκεδάζουν σε κέντρα των Αθηνών. Ο Μακαριώτατος δήλωσε ότι ουδεμία πληροφόρηση είχε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών η οποιονδήποτε άλλο επί του θέματος.

 

Η Συνεδρία και συνεχίζεται και σήμερα.

Εμφανίσεις: 42157
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!