Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στηρίζει προσπάθεια μαθητών

ImageΜέσα στα πλαίσια σεμνής τελετής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου, στο Παιδογκολογικό Κέντρο

του Μακάρειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία, έγινε η παράδοση ενός μηχανήματος απαραίτητου για τις θεραπευτικές ανάγκες των παιδιών του Κέντρου.

 

Το μηχάνημα αυτό αγοράστηκε με χρήματα  τα οποία μαζεύτηκαν από τις πωλήσεις ενός βιβλίου, που έγραψαν και εικονογράφησαν τρεις εντεκάχρονοι μαθητές.

 

Το βιβλίο «Σκουπιδοπόλεμος στην Κυπριανίδα» έγραψε ο μαθητής Αντρέας Αντωνιάδης και διακρίθηκε στον Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Μείωση - επαναχρησιμοποίηση - ανακύκλωση: τίποτα δεν πάει χαμένο».

 

Οι συμμαθητές του Αντρέα, τα δίδυμα αδέλφια, Αντρέας και Χαρίκλεια Τρύφωνος ανέλαβαν την εικονογράφηση του βιβλίου. Το βιβλίο τυπώθηκε σε 5000 αντίτυπα τον Απρίλιο 2009, με σκοπό όλα τα έσοδα από την πώληση να διατεθούν για τις ανάγκες του Παιδογκολογικού.

 

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την ευγενή χορηγία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, του Ιερού Ναού Παναγίας Ευαγγελίστριας Παλλουριωτίσσης και του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης.

 

Η παράδοση έγινε στην παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου, που αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή από την πρώτη στιγμή και συνέβαλε στην πραγματοποίηση αυτής της συγκινητικής κοινωνικής προσφοράς.

 

«Είναι το πρώτο κέντρισμα και νομίζω ότι τα παιδιά θα έχουν και άλλα τέτοια θετικά κεντρίσματα και εμείς δηλώνουμε ότι η Εκκλησία θα είναι κοντά τους και θα βοηθούμε στην υλοποίηση των αγαθών προθέσεων τους», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος, μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης του μηχανήματος στο Παιδογκολογικό.

 

«Δεν  έχει σχέση πόσο στοιχίζει, πόσο μεγάλη είναι η δωρεά», τόνισε ο Κύπρου Χρυσόστομος. «Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η αγάπη, είναι η σκέψις για την προσφορά, η συμπαράσταση προς τα παιδιά και όχι το ύψος της αξίας του μηχανήματος που θα προσφέρουμε».

 

«Ήλθα σήμερα εδώ για να συγχαρώ για μια ακόμη φορά τα παιδιά», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, για να επισημάνει στη συνέχεια ότι «όταν σκέφτονται τώρα που είναι μικροί τόσο ώριμα, φαντάζομαι αύριο που θα μεγαλώσουν τι ρόλο θα διαδραματίσουν μέσα στην κυπριακή κοινωνία».

 

Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε, ακόμη, ότι «ακριβώς η πατρίδα μας θέλει ολοκληρωμένους νέους, θέλει σωστές προσωπικότητες, γιατί διεξάγουμε αγώνα για την εθνική μας επιβίωση σ’ αυτό τον τόπο και έτσι πρέπει να σκέφτονται όλοι».

 

«Χαίρομαι ιδιαιτέρως, γιατί εσείς τα παιδιά σκέφτεστε με αυτό τον όμορφο τρόπο και εκδηλώνετε την αγάπη σας και τα πλούσια συναισθήματα σας στο συνάνθρωπο σας και δη στο παιδί. Θερμά συγχαρητήρια», τόνισε καταλήγοντας.

 

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Παιδογκολογικής Κλινικής του Μακαρίου Νοσοκομείου, αφού ευχαρίστησε για τη δωρεά σημείωσε ότι «οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες. Τώρα, δημιουργούνται τρεις νέες μονάδες για το Παιδογκολογικό, οι οποίες θα αντικαταστήσουν την υπάρχουσα, για το λόγο ότι δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλά παιδάκια τα οποία πάσχουν από κακοήθεις νόσους, γι’ αυτό κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη.

 

«Η  Κοινωνία μας βοηθά πάρα πολύ και  το γεγονός ότι τα παιδιά σ’ αυτή τη μικρή ηλικία, με τόσο καλό και πρωτότυπο τρόπο έχουν συνεισφέρει μας συγκινεί ιδιαίτερα και τα ευχαριστούμε πάρα πολύ και θα έλεγα ότι είναι ένα φωτεινό παράδειγμα και για όλα τα άλλα παιδιά, να βοηθήσουν τους συνομήλικους τους οι οποίοι πάσχουν», πρόσθεσε.

 

Το  μηχάνημα παρέλαβαν ο Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου και ο Διευθυντής του Παιδογκολογικού Τμήματος και είναι το πρώτο που αγοράζεται από τα έσοδα των πωλήσεων του βιβλίου. 
Εμφανίσεις: 102709
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!