Συνάντηση Δημήτρη Χριστόφια με Πατριάρχη Αντιοχείας

ImageΕγκάρδια  συνάντηση είχαν σήμερα στην Δαμασκό  ο Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος ο Δ'

με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, τη σύζυγό του Έλση και τα μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας που τον συνοδεύουν στην Συρία.

 

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος Δ΄, καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Χριστόφια αναφέρθηκε στην ιστορία του Πατριαρχείου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πολύ καλές σχέσεις Κύπρου – Συρίας αλλά και για την επίσκεψη του Προέδρου στο Πατριαρχείο.

 

Κατά  τη συνομιλία τους, ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξήρε τόσο τους ιδιαίτερους δεσμούς μεταξύ των Εκκλησιών Κύπρου και Αντιοχείας, όσο και των δύο χωρών και επεσήμανε στον Πατριάρχη ότι «Συρία και Κύπρος έχουμε μακρόχρονη και βαθιά φιλία μεταξύ των λαών μας και κοινούς στόχους να ελευθερώσουμε τη γη μας από την ξένη κατοχή».

 

Παράλληλα υπογράμμισε τη στήριξη του Προέδρου Assad στην ανεξιθρησκία θέση με την οποία συμφώνησε και ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος υπογραμμίζοντας τη στάση του Σύριου Προέδρου έναντι του Πατριαρχείου και των Χριστιανών της Δαμασκού.

 

Στην  συνέχεια οι δύο άντρες συνομίλησαν  κατ’ ιδίαν και αντάλλαξαν δώρα. Ο Πατριάρχης Αντιοχείας δώρισε στον Πρόεδρο της Κύπρου ένα χειροποίητο κεντημένο εικόνισμα της Παναγίας και ο Πρόεδρος Χριστόφιας αντιδώρισε στον Πατριάρχη ασημένια παραδοσιακά κυπριακά τελετουργικά αντικείμενα, «καπνιστήρι και μερρέχα», καθώς και ένα ασημένιο εικόνισμα της Παναγίας.

 

 

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας επισκέφθηκε θρησκευτικούς χώρους της Δαμασκού, με πρώτη στάση στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Ανανία, στην παλιά πόλη, χώρο στον οποίο ο Απόστολος Παύλος έλαβε το βάπτισμα αμέσως μετά την μεταστροφή του στον Χριστιανισμό.

 

Κατά την παραμονή του στην εκκλησία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας έτυχε σύντομης ενημέρωσης για την ιστορία της εκκλησίας, αλλά και για την ιεραποστολική δράση του Αποστόλου των Εθνών.

 

Υπογράφοντας στην συνέχεια το βιβλίο επισκεπτών σημείωσε «Με σεβασμό και δέος βρισκόμαστε στην εκκλησία του Αγίου Ανανία.

 

Μακάρι η ειρήνη και η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο να επικρατήσει ανεξάρτητα εθνικής καταγωγής και θρησκευτικής πίστης. Για αυτό αγωνιζόμαστε με συνέπεια και η ειρήνη, η ελευθερία και η αγάπη ας επικρατήσει στη Συρία και στην Κύπρο».

  

Εμφανίσεις: 52977
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!