Φιλοξενία υποψήφιων Στρατονόμων στην Ι. Α. Κύπρου

ImageΤο Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009, φιλοξενήθηκαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

65 οπλίτες της Εθνικής Φρουράς, υποψήφιοι Στρατονόμοι, μαζί με τους εκπαιδευτές τους.

 

Τους οπλίτες υποδέχτηκε εκ μέρους του Μακαριωτάτου ο Θεοφ. Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Η επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή έγινε μέσα στα πλαίσια  του προγράμματος «Εθνικής και Ηθικής διαπαιδαγώγησης του Στατεύματος». Σύμφωνα με το εν λόγω πρόγραμμα, την ίδια ημέρα προηγήθηκαν οι επισκέψεις των υποψ. Στρατονόμων στα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

Στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου είχαν την ευκαιρία οι Εθνοφρουροί μας να επισκεφθούν το Παλαιό Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής, να προσκυνήσουν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου, όπου ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Δημοσθένους τους ξενάγησε και τους μίλησε για την ιστορία, τόσο του Ναού όσο και του Παλαιού Μεγάρου.

 

Στη συνέχεια, ανέβησαν στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπου τους υποδέχθηκε από μέρους του Μακαριωτάτου, ο Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

 

Ο Θεοφιλέστατος τούς μίλησε για την ιστορική πορεία της Εκκλησίας της Κύπρου μέσα στους αιώνες. Αναφέρθηκε επιγραμματικά, στο έργο των Αποστόλων Βαρνάβα, Παύλου και Μάρκου στή Νήσο μας, στα προνόμια του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας μας, στη συμβολή της Εκκλησίας στους διαχρονικούς αγώνες του λαού μας, για επιβίωση στη γή των πατέρων μας και διατήρηση των δεδομένων που συναποτελούν την ιδιοπροσωπεία μας.

 

Καταλήγοντας ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη σημερινή πορεία της Εκκλησίας της Κύπρου μέσα στο σύγχρονο κόσμο με τις ποικίλες προκλήσεις ηθικές, τεχνολογικές, οικονομικές και διαπροσωπικές.

 

Δεν παρέλειψε να τονίσει την αξία της ανθρώπινης ζωής και τη σημασία τής ύπαρξης καλλιεργημένης και ώριμης νεολαίας για να συνεχίσει η ανθρωπότητα την πορεία της προς το μέλλον. Προς τον σκοπό αυτό υπογράμμισε, την πανανθρώπινη αξία του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού.

 

Στο τέλος, ο Θεοφιλέστατος, μαζί με τις ευχές και τις ευλογίες της Εκκλησίας, προσέφερε στους υποψήφιους Στρατονόμους έντυπα του Βυζαντινού Μουσείου του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και βιβλίο που αφορά τα μοναστήρια και τούς εν γένει ιερούς χώρους της πατρίδας μας. 
Εμφανίσεις: 61259
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!