Ο Πρόεδρος του Σ.Α.Ε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

ImageΗ Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο Γραφείο του, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,

το μεσημέρι της Τετάρτης, 26 Αυγούστου 2009, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε.) κ. Στέφανο Π. Ταμβάκη.

 

Στη συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς γύρω από το Εθνικό Πρόβλημα. Συζήτησαν θέματα που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό ανά την οικουμένη, καθώς και ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος του Σ.Α.Ε.

 

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε στον κ. Ταμβάκη το πατρικό ενδιαφέρον και την ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας προς τους Αποδήμους, την αγωνία του για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών που καταβάλλονται για λύση του εθνικού θέματος, ώστε να εξασφαλίζεται η επιβίωση και τα ανθρώπινα δικαιώματα του Κυπριακού λαού στη γη των πατέρων του.

 

Ο Πρόεδρος του Σ.Α.Ε. τόνισε την αξία της Ορθόδοξης Εκκλησίας για τον Ελληνισμό όπου γης.

 

Υπογράμμισε εμφαντικά ότι αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τη δισχιλιετή πορεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που είναι ταυτισμένη με τους αγώνες και την πρόοδο του Ελληνισμού και κατέληξε λέγοντας ότι “οι απόδημοι έλληνες αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε την ιδιοπροσωπεία μας, την οποία στηρίζουμε στον Ελληνισμό και την Εκκλησία μας”.

 

Ο κ. Ταμβάκης, στο τέλος, προσέφερε αναμνηστικό δώρο προς το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και παρακάθησε για γεύμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.
Εμφανίσεις: 68409
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!