Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: "Οι έποικοι είναι παρείσακτοι"

Image«Οι έποικοι δεν έχουν καμία θέση στην Κύπρο, είναι παρείσακτοι», δήλωσε σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄,

επιστρέφοντας από την Πολωνία όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.

 

Ο Μακαριώτατος κλήθηκε, από λειτουργούς των Μέσων Ενημέρωσης, να σχολιάσει την πρόθεση του κατοχικού καθεστώτος να παραχωρήσει την λεγόμενη «ιθαγένεια» σε 15 χιλιάδες έποικους και επανέλαβε με έμφαση ότι: «η θέση της Εκκλησίας στο θέμα αυτό είναι γνωστότατη. Οι έποικοι δεν έχουν θέση μέσα στην Κύπρο, πρέπει να φύγουν να πάνε στην δική τους τη πατρίδα, στα δικά τους τα σπίτια».

 

Πρόσθεσε, ακόμη, πως «εδώ οι έποικοι είναι παρείσακτοι. Τους έφερε η Άγκυρα για να ανατρέψει την δημογραφική σύνθεση του νησιού μας».

 

Ο Κύπρου Χρυσόστομος σημείωσε επίσης ότι «η Εκκλησία περίμενε 35 ολόκληρα χρόνια και νομίζω είναι πολλά. Τον ερχόμενο μήνα θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μια τριπλή αγωγή εναντίον της Τουρκίας», υπογράμμισε.

 

Σύμφωνα με τον Μακαριώτατο, η αγωγή στηρίζεται σε τρεις άξονες: «πρώτα διότι δεν μας αφήνουν να πάμε στους χώρους λατρείας μας να προσευχηθούμε, να τελούμε τις ακολουθίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, δεν μας αφήνουν να συντηρήσουμε τους ναούς μας και δεν μας αφήνουν να αξιοποιήσουμε την περιουσία μας, να την καλλιεργούμε και να ενδιαφερόμεθα γι΄ αυτήν.

 

Είναι μια τριπλή αγωγή και ήδη οι νομικοί μας σύμβουλοι είναι πανέτοιμοι και νομίζω με τη βοήθεια του Θεού τον άλλο μήνα θα καταθέσουμε την αγωγή» πρόσθεσε. 
Εμφανίσεις: 53048
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!