Επέστρεψε από την Πολωνία ο Κύπρου Χρυσόστομος

ImageΙκανοποιημένος και ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος επέστρεψε από την επίσημη επίσκεψη, την οποία πραγματοποίησε στην Ορθόδοξη

Εκκλησία της Πολωνίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄.

 

«Μετέβημεν στην Πολωνία, κατόπιν επισήμου προσκλήσεως της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και εις ανταπόδοση της επισκέψεως που μας είχε κάνει τον Μάιο στην Κύπρο. Επίκεντρο της επισκέψεως ήταν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

 

Όπως είναι γνωστό η Πολωνική Εκκλησία έχει το παλαιό ημερολόγιο και γιορτάζουν λαμπρότατα την Μεταμόρφωση με μια μεγάλη πανήγυρη σε μια γυναικεία μονή όπου έρχονται κατά δεκάδες χιλιάδες οι πιστοί», τόνισε ο Μακαριώτατος.  

 

«Εντυπωσιαστήκαμε από την παρουσία νεολαίας, η οποία κατείχε την συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων πιστών. Ελάχιστοι ήταν οι γέροντες. Οι περισσότεροι ήσαν νέοι άνθρωποι, νέα παιδιά, που φανερώνει την πίστη, τον ζήλο και την αφοσίωση των Ορθοδόξων Χριστιανών της Πολωνίας», επεσήμανε.

 

«Η Πολωνική Εκκλησία είναι και εκείνη μια μαρτυρική Εκκλησία, όπως η δική μας, γι αυτό και μας καταλαβαίνουν καλύτερα από τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, όπως και εμείς καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν», υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας.

 

Ο Κύπρου Χρυσόστομος σημείωσε, ακόμη, ότι «περάσαμε ένα όμορφο πενθήμερο και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και εν όψη της Πανορθοδόξου Διασκέψεως που θα γίνει στην Γενεύη τον Δεκέμβριο, αλλά και θέματα που απασχολούν την όλη Ορθοδοξία και την όλη Χριστιανοσύνη». 
Εμφανίσεις: 57676
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!